Stans konditorier stod pall för semmelsuget

En eftertraktad bakelse denna dag.
En eftertraktad bakelse denna dag.
Fettisdagen innebär en rejäl pärs för många konditorier, men i en rundringning till flera av stans semmelbagare säger man att de klarat dagen galant.
– Jag står och packar för fullt här, säger Elsa Skerfe, på Nockeby bageri i Bromma.

Det har varit en hektisk dag för många konditorier i Stockholm. Men trots det stora suget efter det traditionsenliga bakverket kan de konditorier Mitt i talat med konstatera att de klarat uppdraget.

– Jag står och packar för fullt här. Vi har sålt cirka 1 500 semlor idag och de har tagit slut vid några tillfällen men vi har hela tiden fått in nya, säger Elsa Skerfe, på Nockeby bageri i Bromma.

Vi har sålt cirka 1 500 semlor

På anrika Tössebageriet på Karlavägen, Östermalm, har man också klarat dagens anstormning uppger en anställd strax innan stängning.

–  Ja, än så länge. Vi har inte stängt än, men än så länge finns det semlor kvar, säger Linda.

Bakar hela dagen lång

Konditori Ritorno på Odengatan som har öppet till 22 säger att de också klarar pressen.

– Vi håller på, det kommer nya hela tiden, men det är nästan slut. Men vi producerar så mycket vi kan.

Konditori Chic vid Mariatorget har öppet till 19.00 och ser också ut att gå i mål utan att göra kunder besvikna:

– Ja det räcker! Du vet, vi bakar hela dagen. Vi kämpar så mycket vi kan, säger Louise Lorichs till Mitt i.