Står på scen med sina polare

”Kul, men skrämmande”, säger Bruno Mitsogiannis som ska spela i ”Jersey Boys”.
”Kul, men skrämmande”, säger Bruno Mitsogiannis som ska spela i ”Jersey Boys”.
Succémusikalen ”Jersey­ ­Boys” sätts upp i Stockholm i höst.

Kungsholmsbon Bruno Mitsogiannis har en av huvudrollerna – och spelar mot sina nära vänner.

– Vi är ett galet gäng, säger han.

”Du är den enda korta personen jag känner som kan sjunga”, skojade producenten när han ringde till Bruno Mitsogiannis för att erbjuda en roll i musikalen ”Jersey Boys”. Han ska nämligen spela den 165 centimeter långe Frankie Valli i rockgruppen The Four Sea­sons. Själv är Bruno Mitsogiannis längre, 175 centimeter.

Musikalen berättar den sanna historien om hur de fyra bandmedlemmarna nådde stor framgång på 60-talet – och om hur allt sedan rasade. ”Jersey Boys” har bland annat spelats på Broadway i New York och West End i London. I höst sätter Chinateatern upp den i Stockholm.

– Det är kul, men skrämmande. Folk säger ”den är så fantastiskt bra!”, då får man lite press på sig. Vi måste göra det här väldigt bra, säger Bruno Mitsogiannis.

Själv visste han inte vilka The Four Seasons var.

– Men när jag lyssnade på musiken tänkte jag ”Jaha!”. Det är många låtar som man känner igen.

De tre andra bandmedlemmarna spelas av David Lindgren, Peter Johansson och Robert Rydberg. För Bruno Mitsogiannis innebär det något speciellt – han ska jobba med nära vänner.

– Vi känner varandra utan och innan och vi kan vara väldigt ärliga. Jag hoppas att vi ska kunna förmedla samma känsla som The Four Seasons hade i sången. De gjorde det väldigt ärligt.

I april ska Bruno Mitsogiannis åka till Nashville i USA och träffa en av Four Seasons-medlemmarna: Bob Gaudio. Och att musi­kalen är baserad på en verklig historia är för Bruno Mitsogiannis en av höjdpunkterna.

– Det blir mycket mer intressant.

Han beundrar också hur musiken gjordes under The Four Sea­sons tid.

– När man spelade in i en studio så fanns det en mick. Och alla stod runt den och sjöng – det var inget klippa och klistra. Jag tycker att det blir på riktigt.

Den största svårigheten för Bruno Mitsogiannis ligger i sången. Frankie Valli är nämligen känd för sin höga falsettsång.

– Det blir en extrem utmaning, men det älskar jag.

Fakta

Rutinerad artist

Namn: Bruno Mitsogiannis.

Ålder: 29 år.

Bor: Karlsviksgatan på Kungsholmen.

Bakgrund: Har bland annat haft huvudroller i ”We will rock you” och ”Rock of Ages”.

Aktuell: Konsert med Peter Johansson på Cirkus den 24 och 25 april. Spelar i China­teaterns ”Jersey Boys”, som har premiär 18 september i år.

Kungsholmsfavoriter: Bagel Deli och Petit France.