Ulf Stark hyllas med pjäs om Mirakelpojken

En flygtur på cykeln – möjligt för en mirakelpojke? (Bilden är beskuren.)
En flygtur på cykeln – möjligt för en mirakelpojke? (Bilden är beskuren.)
På lördag är det urpremiär för barnföreställningen Mirakelpojken i Skärholmen. Pjäsen är en hyllning till författaren Ulf Stark.

När storebrorsan ska åka till ett cykellopp med sin kompis får Ulf inte hänga med. Han är för liten, säger de. Därför blir han ensam hemma – att följa med föräldrarna på promenad är alldeles för tråkigt.

Tur att han har sin cykel! Med den kan ha cykla lika fort som de som tävlar i det stora loppet! Men så åker han visst vilse…

Många mindre barn känner säkert igen sig i pjäsen ”Mirakelpojken”, som har premiär på lördag klockan 14 vid Röda Korsets folkhögskola i Skärholmen. Den är en dramatisering av Ulf Starks barnbok med samma namn, en bok som sätter det lilla barnets perspektiv i centrum

På scenen står Sätrabon Per Wernolf, som ensam spelar cirka tio roller. Han har också dramatiserat romanen tillsammans med Daniel Goldman, som är regissör. Just när de fått rättigheterna till boken avled den omtyckta författaren.

– Pjäsen blir en hyllning till honom och hans verk, har Per Wernolf berättat för Mitt i.

Per Wernolf driver företaget Teater Kung och Drottning, med sin fru Kari Hamfors Wernolf. De bor Sätra och förlägger gärna sina premiärer i Skärholmens stadsdel, innan föreställningarna går på turné.

Entrén är fri men man måste boka biljett i förväg. Boka via info@kungochdrottning.se