ANNONS

Stark kritik mot rivningar vid Stureplan

Stora förändringar är på gång i Sturegallerian och runt Stureplan.
Stora förändringar är på gång i Sturegallerian och runt Stureplan.
Flera hyresgäster i Sturegallerian riktar stark kritik mot rivningsplanerna i kvarteret.

Enligt DN varnar både Sturebadet och Sturehof för att man kan tvingas lägga ner sina verksamheter om planerna blir verklighet.
ANNONS

Förenade Arabemiratens statliga investeringsbolag Adia äger stora delar av kvarteret där Sturegallerian ligger. Tillsammans med staden har man tagit fram ett nytt programförslag som innebär att man river flera byggnader i kvarteret. Man bygger dessutom på våningar på befintliga hus.

Mitt i Östermalm har tidigare berättat att planerna har mött protester från Skönhetsrådet.

Nu kommer även protester från flera hyresgäster vid Stureplan. Dessa motsätter sig inte att kvarteret byggs om, men de menar att rivningarna blir alltför omfattande.

Enligt Dagens Nyheter har Stureplansgruppen, Sturebadet, Hedengrens bokhandel och Svenska brasserier, som driver restaurang Sturehof, därför lämnat in ett gemensamt programsamrådsyttrande.

Där framförs oro att verksamheterna kommer att påverkas så mycket under rivnings- och byggperioderna att det inte går att ha öppet. Enligt företagarna skulle runt tusen jobb kunna försvinna i värsta fall.

Sturebadets vd, Per-Erik Hasslert, säger till DN att badet visserligen lämnas orört enligt planerna, men att byggnaderna runt om rivs och det innebär att omklädningsrum och kontor försvinner. Något som enligt honom skulle kunna innebära att badet tvingas stänga helt.

Även restaurang Sturehof flaggar för att man kan tvingas lägga ner om man river enligt programförslaget.

Adia säger till DN att inget slutgiltigt beslut är taget, och att eventuella rivningar skulle ske etappvis för att inte påverka hyresgäster mer än nödvändigt.

ANNONS
ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Östermalm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.