Starka reaktioner på den tystnande staden

Mitt i:s artikel om den tystnande innerstan har väckt starka känslor - både i sociala medi
Mitt i:s artikel om den tystnande innerstan har väckt starka känslor - både i sociala medi
Mitt i:s artikel om den tystnande innerstan har väckt starka känslor - både i sociala medier och i vår mejlkorg.
Många läsare tycker det är trist att musikscener försvinner och att kvarter tystnar. Medan andra vänder sig mot att kallas "gnälliga grannar".
Här är några av reaktionerna från er läsare.

Bor man i stan, så är det inte tyst!

– Hela idén med städer är väl att alla ska kunna bo sida vid sida utan att irritera sig på varandra? Pallar man inte det tycker jag också att man borde flytta.

Ska man envisas med att bo mitt i den hippa smeten så får man ta smällarna. Det är som om bonden skulle klaga på kornas råmande, men ändå vill ha mjölken…liksom

– Gatubrus är givetvis ok och något jag räknar med, men inte att ett bostadskvarter görs om till livescen, med trafikavstängning, nedskräpning och brölig fylla som resultat. Att jag dessutom får gå en omväg för att ta mig hem eftersom gatan helt plötsligt är instängt scenområde där det serveras öl och vin är inte ok heller.

Varför ska det vara tillåtet att störa boende på det sättet någonstans oavsett var man bor?

– Vi har verksamhet i närheten av Stureplan, som handlar om att en läkare ska kunna tala med sina patienter, och de med läkaren. När musiken drar igång kl 14 på eftermiddagen, måste de sluta, då man inte kan höra vad den andre säger.

När ni skriver om klagomålen mot störningar från det så kallade nöjeslivet i Stockholm kan man undra om ni inte står i såld hos just den maffia som i många fall står bakom dessa krog- och nattklubbsetablissemang.

– Vill ni ha en stad där det inte bor inga människor alls??  Alla måste ju får sova någon gång.

Är levande stad lika med en massa buller och oväsen?

– Som boende på Söder och mellan Katarinavägen och Mosebacke, så blir jag absolut stum av förvåning över rubriksättningen i ditt reportage, ”Grannars gnäll tystar Söder”…. Får man sätta vilka krigsrubriker som helst? Trodde att tidningen Mitt i var seriös och till för oss som bor mitt i stan!? Men ni kanske hellre springer ärenden för alla i förorten som ska in till stan för att roa sig dagar/kvällar/nätter!?”

Jag bor i samma hus som restaurangen och klubben Marie Laveau som har öppet till 0300 på morgonen och där festen fortsätter ute på gatan när klubben har stängt. Det har uppmätts 32 decibel i våra bostäder och det ska ingen behöva leva i. Det har inget med vare sig småstad eller storstad att göra.

– Ärligt talat, vem vill ha gatufest utanför sovrummet till midnatt när man ska till jobbet dagen efter och barn ska till skolan? Nattlivet är för ungdomar och inte intressant för oss som är mitt i livet och som har större ansvar än oss själva. Skulle något dyl hända på min gata så skulle jag personligen rycka ur högtalarna.