ANNONS

Starka reaktioner på doftartikel

En kvinna fick astmaattack i Solna centrum och segnade ner inne i en butik. Hon menar att det är doftsättningen som ligger bakom anfallet.
ANNONS

Flera läsare har hört av sig efter förra veckans artikel om att Solna centrum kan tvingas sluta med sin doftsättning. Avgörandet ligger nu hos länsstyrelsen, dit centrumägaren Unibail-Rodamco överklagat.

En kvinna skriver att ”Det blir en frihetens dag då vi slipper ifrån alla dessa tokerier som de hittar på. Vad är det för fel på vanlig frisk luft?”.

En annan kvinna säger att hon också längtar till den dagen då dofterna försvinner, då hon menar att hon är mycket allergisk mot dofterna. Nyligen fick hon en kraftig reaktion vid ett besök i centrum.

– Jag hade varit och handlat skor och så plötsligt fick jag en sådan hostattack att jag nästan kräktes. Det satte sig i bröstet direkt, jag fick andnöd och svetten rann över kroppen. Jag ville bara säcka ihop. Jag hostade så mycket att jag inte kunde stå upprest, berättar hon.

Kvinnan är helt säker på att det är just doftsättningen som ligger bakom attacken.

– Jag är astmatiker och jag märker av det här direkt när jag kommer in i centrum. Värst är det vid ingången vid toaletterna samt den vid apoteket.

Nu ser hon ingen annan råd än att åka till Sundbyberg eller Huvudsta centrum för att handla.

– Samtidigt så är det ju så mycket man behöver som ligger inne i centrum. Vårdcentral, Ica, apotek. Nu har jag ett par skor också som jag inte kan lämna tillbaka. Jag går aldrig tillbaka dit förrän dofterna är borta.

Lokaltidningen har sökt centrumchefen som bett att få återkomma.

ANNONS
ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Solna direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.