ANNONS

”Extra starkt år för Danderyds nyföretagande”

"Vi har en sådan tradition här" säger Marcus Nybom om Danderyds nyföretagande.
"Vi har en sådan tradition här" säger Marcus Nybom om Danderyds nyföretagande.
När antalet nystartade företag backade nationellt såg Danderyd en 6,5 procentig ökning och blev kommunen i Sverige med näst mest nyföretagande.
ANNONS

Mer än ett företag om dagen startades i Danderyd under 2017. De 394 nyregistreringarna utgör en 6,5 procentig ökning från året innan.

Danderyd har därmed den näst starkaste utvecklingen i förhållande till invånare i hela landet, samtidigt som det nationellt backar med en procent.

– Vi har en sådan tradition här, men 2017 var ett extra starkt år för Danderyds nyföretagande, säger Marcus Nybom, näringslivsstrateg på Danderyds kommun.

Exakt varför det blev så har inte analyserats färdigt än, men enligt Nybom har tillgången till kontorsfastigheter och närheten till innerstan med kollektivtrafiken hjälpt.

Välkomna till företagsplatsen Danderyd

Marcus Nybom

– Det är en attraktiv etableringsort eftersom vi har bra kollektivtrafik, nära till stan och bra med kontorsfastigheter.

ANNONS

Bjuder in till företagarträff

För att locka fler till att starta företag har kommunen sedan tidigare kostnadsfri rådgivning. Nytt för i år är att de en gång i halvåret bjuder in de företag som startats under den perioden på en träff med kommunledningen.

– Dels ska de få en bättre bild av Danderyd, dels vill vi att de ska få träffa varandra och kanske hitta samarbetsmöjligheter men framförallt ska de känna sig välkomna till företagsplatsen Danderyd.

Ni har gått från trea till tvåa. Blir det en förstaplats?

– Stockholm har premierat på förstaplatsen rätt länge, men det är inte omöjligt.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Danderyd direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.