ANNONS

Diyan, 7 år, startade insamling till Uganda

Diyan Ramos.
Diyan Ramos.
Diyan Ramos.
Diyan Ramos.
Filmen om Pelés fattiga uppväxt blev startskottet. Diyan Ramos, 7 år, från Glömsta, har startat en insamling ihop med 11-åriga Ella Knapp Johnson.
Fotbollsgrejerna, och pengarna, ska gå till fattiga barn i Uganda.
– Jag har en dröm. Jag älskar att spela fotboll och det gör fler barn i världen. Jag vill kunna hjälpa dem, säger Diyan Ramos.
ANNONS

Under vårvintern har Diyan Ramos, ihop med fotbollskompisen Ella Knapp Johnson, startat en insamling på Glömstaskolan, Enskede sporthall samt simhallarna i Vällingby och Skärholmen.

Fotbollen betyder allt för Diyan

Bekes Alp, mamma

Alla som velat har kunnat lämna in fotbollsskor och annan fotbollsutrustning som sedan skänks till fattiga barn i Uganda, ihop med Läkarmissionen. Barnen kommer också att starta ett insamlingskonto till förmån för barnen i Uganda.

Reser till Uganda

– Fotbollen betyder allt för Diyan, säger Diyans mamma Bekes Alp.

Förutsatt att säkerhetsläget är ok i Uganda kommer Diyan Ramos att följa med Läkarmissionen till landet ihop med sin mamma samt Ella Knapp Johnsson, som även är med i tv-programmet Sveriges yngsta mästerkock.

Ella Knapp Johnson

– Jag och Diyan träffades på ett fotbollsläger i Spanien med fotbollsakademin. Det är kul att få göra det här tillsammans. Jag hoppas kunna laga mat till barnen i Uganda. Det är viktigt att äta bra och näringsrikt om man spelar fotboll, säger Ella Knapp Johnson.

ANNONS
ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Huddinge direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.