VNG startar en elitutbildning för triathlon

Väsby Nya Gymnasium startar en ny elitutbildning på nationell nivå i triathlon.
Väsby Nya Gymnasium startar en ny elitutbildning på nationell nivå i triathlon.
Väsby Nya Gymnasium har fått godkänt att starta en nationell triathlonutbildning på elitnivå. Det blir den femte av sitt slag i landet.
– Utbildningen stärker vår vision om Väsby Nya Gymnasium som ett framtida elitidrottsgymnasium, säger Jesper Stahre förstelärare på VNG.

Utgångspunkten för utbildningen är att drar igång läsåret 2020/2021, med plats för sex elever. Till slut blir det då 18 elever utsprida på tre årskullar. Idrottstimmarna kan man kombinera med vanliga gymnasiestudier och inriktning – som exempelvis samhälle eller natur.

Träningen för löpning och cykling kommer att ske i samarbete med klubben Väsby SS Triathlon. Skolans egna simutbildning kommer även komma till användning, och ett samarbete med Väsby Simsällskap.

Gymnasiets elitinriktade simutbildning kommer även att få sällskap av fler sportutbildningar. Under läsåret 2019/2020 startar man både en utbildning för fotboll och innebandy med lokal intagning. Samtidigt som den nationella triathlonutbildningen startar så drar man även igång en ishockeyutbildning med lokal intagning.