Startar namninsamling för fler p-platser

Kicki Blom.
Kicki Blom.
Mörtnäsbon Kicki Blom tröttnade på att aldrig få pendlarparkering på morgnarna.

Nu startar hon namninsamling för att sätta press på politikerna.

– Jag hoppas att de får lite eld i baken, säger hon.

”Efter ännu en stressig morgon utan en enda plats till bilen så känner jag att jag vill försöka göra något åt den ohållbara situationen”.

Så börjar Mörtnäsbon Kicki Bloms inlägg på Facebook.

Varje vardag pendlar hon till jobbet i stan, men pendlarparkering hittar hon inte i sin egen kommun.

– Idag var jag lite sen och då är Värmdö helt kört, trots påsklov. Jag står därför vid Lillängen i Nacka, men inte på en p-plats dessvärre. Oron för p-böter är ett icke önskvärt inslag i vardagen, säger hon.

Men istället för att klaga och bita ihop, så har Kicki Blom bestämt sig för att starta en namninsamling. Genom att gilla inlägget på Facebook kan den som vill visa sitt missnöje. Kicki för sedan fram antalet namn till berörda politiker och beslutsfattare i kommunen.

– Jag hoppas att namninsamlingen ska ge lite eld i baken på berörda politiker och tjänstemän. Och självklart platser som ska räcka till alla som behöver, som vill göra ett aktivt val och åka kollektivt, säger hon.

Kicki Blom är lång ifrån ensam om att ha reagerat på bristen på pendlarparkeringar. Varje vecka får Värmdö kommun in flera synpunkter i ämnet.

”Infartsparkeringarna vid Värmdö marknad, Ica-maxi och Ålstäket är inte sällan fulla vid 8-tiden” och ”Det är inte hållbart att betala böter för att det inte finns platser” är vanliga kommentarer.

När Lokaltidningen Mitt i skrev om bristen på pendlarparkeringar i höstas var politikernas svar att pendlare får stå ut med p-kaoset.

Värmdö kommun äger för lite mark och måste arrendera ytor och därför är det svårt att skaffa fler platser.

Nu hoppas Kicki Blom att namnlistan kan förändra den saken.

– Det ska vara enkelt att pendla, säger hon.