ANNONS

Nu startar namninsamlingen för att rädda Eriksbergsskolan

Föräldrar startar namninsamling för att rädda Eriksbergsskolan
Nu startar föräldrar på Eriksbergsskolan en namninsamling för att rädda skolan.
På torsdagen tog kommunfullmäktige som väntat beslutet att Eriksbergsskolan läggs ner och att eleverna ”samlokaliseras” i Helenelundsskolan.
Föräldrarna har försökt stoppa planerna och startar nu en namninsamling för att få till stånd en folkomröstning.
ANNONS

– Ja, vi drar igång nu i helgen, säger Anna Ringström, en av de många föräldrar på Eriksbergsskolan som har engagerat sig för att försöka få kommunen att återgå till ursprungsplanen – att bygga en ny skola på Eriksbergsskolans tomt.

Lokaltidningen Mitt i har flera gånger berättat om turerna kring skolan efter att kommunledningen gjort en ”särskild utredning” i våras och därefter kommit fram till att eleverna ska flyttas till Helenelundsskolan då det enligt utredningen saknas tillräckligt elevunderlag för en återuppbyggd skola.

S, V, MP och SP håller med föräldrarna

Ärendet har varit uppe i utbildningsförvaltningen och i kommunstyrelsen, och i torsdags tog kommunfullmäktige det slutgiltiga beslutet.

Den styrande majoriteten med M, L, KD och C röstade för förslaget, med stöd av SD medan S, V, MP och SP var emot då de håller med föräldrarna om att en ny skola ska byggas på Eriksbergsskolans tomt.

Siktar på cirka 5 300 namnunderskrifter

Föräldrarna menar att kommunledningens utredning har stora brister, och än har de inte gett upp hoppet helt.

Nu startar de alltså en namninsamling där målet är att få underskrift av 10 procent av de de röstberättigade i kommunen, cirka 5 300 personer, för att driva fram en folkomröstning i frågan.