Nu startar bygget av skrapan i sjöstan

Sthlm 01
2020 ska kontorshuset stå klart i Hammarby sjöstad.
Spelutvecklare, designers och mediaföretag är sugna på kontorslokaler söder om stan. Nu drar bygget av den 27 våningar höga skrapan i Hammarby sjöstad igång – och det finns redan en kölista med intressenter.

Kontorshuset Sthlm 01 i Hammarby sjöstad är etapp två i bygget av byggföretaget Skanskas storprojekt Sthlm New Creative Business Spaces.

Den första etappen med två mindre kontorshus är i princip klara och ena huset är redan helt uthyrt och det andra har få lediga kontorsytor kvar.

Ett landmärke

– Tanken med Sthlm 01 är att bygga ett kontorshus som kan bli ett landmärke, med spännande design. Det blir som en pendang till Folksamhuset på andra sidan, samtidigt som de är väldigt olika, säger Caroline Arehult, vd, Skanska fastigheter Stockholm.

Skrapan, som Skanska nu investerar 1,3 miljarder i, kommer bli 27 våningar högt, med en kontorsyta på 26 000 kvadratmeter.

Kölista med intressenter

– Vi har redan flera intressenter, det har vi haft sedan vi gick ut med planerna, så det finns en liten kölista på intressenter som vill ha kontor söder om staden, säger Caroline Arhult.

Vilka är intresserade?

– Det är mediaföretag, personer som jobbar med design och framförallt spelutvecklare. Det är kategorier som man känner igen från Södermalm som nu tas sig längre söderut, säger Caroline Arhult.

Om allt går enligt planen ska höghuset vara färdigställt och redo för inflyttning år 2020.