ANNONS

Barn ska ha startat brand i skog

brand i kärrdal
Barn ska ha orsakat en brand i Kärrdal.
Det var i skogen bakom Kärrdalsskolan som det började brinna vid tretiden. Men tack vare ett gäng elever som larmade en lärare kunde branden släckas.
ANNONS

Strax efter tretiden kom ett larm till Brandkåren Attunda om att det brann i skogen bakom Kärrdalsskolan. Adrian Kunce som var i närheten märkte att det luktade rök och kom dit. Branden hade spritt sig i den torra mossan mellan träden.

– När jag kom dit såg jag ett gäng killar som verkade väldigt upprörda, säger Adrian.

Han frågade killarna om de ringt brandkåren och larmet en vuxen. Kort därefter kom vuxna till platsen och började släcka elden.

– Jag fick känslan av att killarna räddade dagen.

När Randkåren kom till platsen hade en lärare lyckats släcka elden. Den hade spritt sig till ett område på fem gånger fem meter.

Adrian fick höra att yngre barn skulle ha startat elden, något som rektorn på Kärrdalsskolan bekräftar.

– Det ska ha varit yngre barn som på något sätt orsakade branden men skolan hade ingen aktivitet i området då. Om det var skolelever har jag ingen information om, säger Helena Patel, rektor på Kärrdalsskolan.

ANNONS

Med anledning av branden kommer de att informera elever om riskerna när det råder torka imorgon.

– Vi kommer prata om att det är viktigt att be om hjälp. En del i det förebyggande arbetet är att understryka att om man har gjort något fel så måste man tänka på att rätta till det och be en vuxen om hjälp i första hand, inte bli rädd för konsekvenserna.

Klockan 16.11 och ska branden ha varit helt släckt.