Ny statistik: Tyresöbor vill ha övervakning

Tyresöborna vill ha kameror på offentliga platser.
Tyresöborna vill ha kameror på offentliga platser.
Ny statisk visar att många Tyresöbor vill ha kameraövervakning på offentliga platser.
– Om man inte har något att dölja så ser jag inget problem med det, säger Tyresöbon Bosse Segerberg.

Som Mitt i tidigare berättat så kräver politiker i Tyresö att polisen ska öka sitt fokus på Tyresö. Det kravet tillsammans med en rad andra satsningar ska göra kommunen tryggare. Det har till exempel börjat pratats om att sätta upp kameror på offentliga platser i kommunen för att öka tryggheten. Kommunstyrelseordförande Fredrik Sawestål (M) sa så sent som i augusti att de är beredda att pröva användandet av kameraövervakning.

Nu visar ny statistik från Statistiska centralbyrån att hela 71,5 procent tycker att det vore mycket bra med kameraövervakning.

Tidigare i år kunde en trygghetsundersökning också visa vilka platser som upplevs som mindre trygga. De som pekades ut var bland annat Alléplan, Granängsringens torg och Tyresö centrum.

Vad tycker du om kameraövervakning på offentliga platser?

Bosse Segerberg 75 år. Pensionär
– Det är inget problem för mig, det hjälper ju polisen. Om man inte har något att dölja så ser jag inget problem med det.
Ivene Aronsson 36 år. Revisor
– Jag tycker att det är bra att ha kameror. När jag bodde i Singapore hade de kameror uppe, det hjälpte mot kriminaliteten. Det känns nog tryggare för äldre människor också.
Ann-Catrine Hagner 56 år. Arbetar på Tyresö kommun.
– Jag tycker att det kan vara nödvändigt på vissa ställen. Det gör det mer tryggt. Man har satt upp kameror på andra ställen i länet och det har gjort det tryggare.
Mei Sam, 35 år. Taxichaufför
– Det är bra för säkerheten, jag tycker också att vi borde ha mer vakter i kommunen. Det är inget problem för mig så länge inte folk börjar spionera på en.