”Blir närmare statlig service för lokalborna”

Kommunalråd meeri Wasberg (S) i Haninge menar att det statliga kontoret i Brandbergen kan ge jobb.
Kommunalråd meeri Wasberg (S) i Haninge menar att det statliga kontoret kan ge jobb.
Meeri Wasberg (S), Haninges kommunstyrelseordförande.
Meeri Wasberg (S), Haninges kommunstyrelseordförande.
Brandbergen.
Brandbergen.
Kommunalråd Meeri Wasberg (S) i Haninge välkomnar det nya statliga servicekontoret i Brandbergen. Och hon tror att kontoret kommer innebära nya jobb.

Enligt Meeri Wasberg (S) tipsade Haninges kommunledning regeringen om just Haninge som en plats för ett statligt servicekontor när planerna om de tio lokalkontoren presenterades för ett år sedan.

– Dels är det positivt med statlig service närmare kommunens medborgare, dels ger detta också fler statliga tjänstemannajobb, säger hon till Mitt i efter att det står klart att kontoret öppnar i Brandbergen.

Enligt regeringens förslag blir det inget renodlat självbetjäningscenter, utan det kommer finnas anställda på kontoret.

Hur många beror på hur många besökare som väntas i Brandbergen.

Inte bara logistikjobb

 – Det handlar absolut om att underlätta att kunna använda digitala tjänster, men också att kunna få hjälp med sådant som man måste vara på plats för att göra, och att ha någon att ställa frågor till, säger Isabell Ekvall, politiskt sakkunnig hos civilminister Ardalan Shekarabi.

Haninges kommunalråd Meeri Wasberg (S) tror att servicecentrat i Brandbergen kan ge jobb.

– Kommunen har under ganska lång tid arbetat med bättre blandning av jobb i Haninge. För 15-20 år sedan var vi extremt tunga på logistik, där är vi fortfarande tunga, men nu är vi på väg mot en bredare och bättre blandning av arbetstillfällen, säger hon.

– Jag har inte en exakt bild över vilka tjänster det handlar om på kontoret. Väldigt många uppgifter kan ju lösas på nätet i dag, men jag uppfattar det som att kontoret kommer innebära ett antal arbetstillfällen.