Ett steg närmare vräkning

Olovlig camping på Ådö.
Allt fler husvagnar har slagit läger på Björknäs camping.
Nu ska polisen identifiera personerna på Björknäs camping som slagit läger utan tillåtelse. Sedan är det upp till Kronofogden att besluta om en vräkning.

– Nu ligger det hos polisen och sedan ska ärendet kompletteras med id, objekt och personer till Kronofogdemyndigheten. De beslutar sedan vilka som ska avhysas, säger Björn Svensson som är trygghetssamordnare på Upplands-Bro kommun.

Sedan början av april har husvagnsekipage setts på Björknäs camping, som drivs av First Camp på kommunens mark. Ett par av de första ekipagen hade bokat plats, men sedan kom allt fler utan att boka eller betala.

Under de senaste veckorna har det uppstått ett slags läger på platsen med buskörningar och nedskräpning som följd. Enligt polisen handlar det framför allt om brittisk-registrerade fordon.

Den 11 april ansökte kommunen om en särskild handräckning hos Kronofogden för att få till en avhysning. De har beslutat att gå vidare med ärendet och behöver nu uppgifter om vilka personer det är som ska avhysas. Det blir polisens jobb att ta reda på.

– Det handlar om att få ut resurser till bosättningen som tar kontakt med de som bor där och tar reda på vilka de är, säger Magnus Nilsson, kommunpolis i Upplands-Bro.

Identifieringen kommer att ske så snart tillräckligt många poliser kan avsättas för arbetet.

– Av säkerhetsskäl och logistiska skäl vill vi ha fyra eller helst sex poliser som gör detta. Så fort vi kan få fram den här resursen, då kör vi, säger Magnus Nilsson.