Sten nära träffa sovande kvinna

Stenarna slungades in genom fönstret i Näsbypark. Och slog ner i sängen där en 83-årig kvinna låg och sov.

– Livet är skört, säger hon.

Den 83-åriga kvinnan väcktes av ett öronbedövande brak. Klockan var strax innan fyra på natten. Hon slog upp ögonen och fick se hur gardinerna fladdrade i det krossade fönstret där i sovrummet.

Med glassplitter på täcket och på golvet kunde hon förvånat konstatera att någon kastat in två stora stenar genom fönstret till hennes villa på Parkvägen.

– Stenarna slog ner alldeles bredvid mig i sängen, säger kvinnan till Lokaltidningen Mitt i Täby.

Det var under natten mot förra tisdagen som händelsen inträffade. Kvinnan blev både rädd och chockad. Hon säger att hon inte kan förstå varför någon velat göra så här.

– Det är väldigt tråkigt och konstigt det som hänt. Jag tänker att det var ren tur att stenarna inte träffade mig. Livet är skört, säger kvinnan.

Kort efter attacken larmade hon polisen.

Polisassistent Gustav Österlin var med i patrullen som kom till huset efter att kvinnan ringt. Då var gärningsmännen redan långt borta.

– Vi sökte med hundar i området och kunde se att de flytt över några närliggande trädgårdar. Men sedan tappade vi spåret, säger han.

De båda stenarna, som är på nästan två och ett halvt kilo vardera, har lämnats för en teknisk underökning.

Förhoppningen är att hitta DNA-spår som ska kunna leda till stenkastarna.

Händelsen förbryllar polisen.

– Just nu är det väldigt svårt att se vad motivet kan vara. Så vitt vi kan förstå så har hon inte några fiender. Först trodde vi att det bara var ett vanligt pojkstreck men stenarna så stora att vi inte kan utesluta någonting, säger Gustav Österlin.

Enligt honom handlar det om gatustenar av den typ som brukar kanta trottoarer ut mot vägbanor. För tillfället finns inga misstänkta och nu vädjar polisen till allmänheten om tips.

– Vi är naturligtvis intresserade av att komma i kontakt med någon som kan ha sett eller hört något, säger Gustav Österlin.

Han menar att det var ren tur som gjorde att 83-åringen klarade sig oskadd vid händelsen.