Min lokala hjälte

Stena fastigheter säljer Handenterminalen

-
Handenterminalen, i bakgrunden, omfattar 35 000 kvadratmeter kommersiella lokaler och har nu sålts av Stena fastigheter. Prodi fastigheter tar över.
Stena fastigheter säljer Handenterminalen på 35 000 kvadratmeter till Prodi fastigheter. Tillträdet sker sista oktober.

Prodi fastigheter har förvärvat Handenterminalen, som ligger integrerad med Handens pendeltågsstation mitt i det pågående Haningeterrassprojektet.

Fastigheten omfattar totalt 35 000 kvadratmeter kommersiella lokaler för kontor, utbildning och lager. Tillträdet sker från Stena fastigheter från 31 oktober.

Uthyrningsgraden uppgår till cirka 70 procent.

– Vi är mycket glada över förvärvet av Handenterminalen och möjligheten att engagera oss i utvecklingsarbetet för Haninge centrum. Med förvärvet stärker vi vårt kommersiella erbjudande i söderort ytterligare samtidigt som vi ser spännande utvecklingsmöjligheter för fastigheten på sikt, säger Thomas Sipos, vd Profi Fastigheter i ett pressmeddelande.

Stena fastigheter har nyligen startat upp nybyggnationen av flera bostadsetapper i Haninge, bland annat i Vega och Handen.

– På grund av vår omfattande satsning på nyproduktionen av bostäder i bland annat Vegaområdet och centrala Haninge har vi tagit det strategiska beslutet att sälja den här kommersiella fastigheten, säger PG Sabel, vd på Stena fastigheter i Stockholm.

Profi Fastigheters bestånd omfattar i dag ett 25-tal fastigheter i femton områden med en total yta på cirka 450 000 kvadratmeter.