ANNONS

Stena var berett betala simhallsdrift

ANNONS

Stena fastigheter Stockholm AB arbetade inför beslutet om en ny simhall för att en ny simhall skulle byggas i Fisksätra.

Nils Pers, vd för Stena fastigheter Stockholm, skriver i ett mejl till Lokaltidningen Mitt i att Stena, som äger ett stort hyresbestånd i Fisksätra, såg simhallen som en möjlighet till integration och att bättra på simkunskaperna i Fisksätra.

Stena har enligt Nils Pers inte erbjudit sig att finansiera simhallen.

– Men vi har i vissa sammanhang nämnt att vi skulle kunna medverka med någon form av driftbidrag med motprestationen att kunna arrangera simundervisning för de boende i Fisksätra, såväl unga som gamla. Diskussionen kom dock aldrig så lång att vi pratade detaljer och konkreta upplägg för detta. Hade placeringen blivit Fisksätra är vi säkra på att dessa diskussioner hade konkretiserats.

Eventuell byggs nu istället en kombinerad multi- och friidrottshall i Fisksätra. Enligt Nils Pers är det inte aktuellt för Stena att gå in som delfinansiär i en sådan anläggning.

– Men (vi) bidrar gärna indirekt genom att stötta verksamheter som bedrivs på sådana anläggningar. Ett krav är då att verksamheten ska ha en tydlig inriktning eller koppling mot våra hyresgäster.

Fakta
ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Nacka direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.