ANNONS

Stenblock föll ner på Flemingsbergs perrong

Ett stenblock föll ner på perrongen, men lyckligtvis stod ingen människa i vägen.
Ett stenblock föll ner på perrongen, men lyckligtvis stod ingen människa i vägen.
Ett stenblock föll ner på en av perrongerna i Flemingsberg station. Händelsen inträffade mitt i rusningstid, men ingen kom till skada.

– Det ska inte få hända, säger Lennart Bergendahl, projektledare på Trafikverket.
ANNONS

Det var vid 16-tiden i tisdags som ett stort stenblock föll ner på en av perrongerna på Flemingsbergs station. Enligt vittnet Anders Green, som stod och väntade på tåget på en annan perrong, föll stenen genom ett staket som välte omkull.

– Jag hörde att det rasade till, och när jag insåg att det var stenen så stelnade jag till. Som tur var stod ingen där. Det är i en brant de gräver så med lite mer fart hade stenblocket ramlat rakt ner på spåret, säger han.

På Trafikverket menar man att det handlar om en oförsiktig grävarbetare som råkade stöta till stenblocket när det schaktades längs med perrongen.

– Det var en oförsiktig och dålig hantering. Det rör sig om en arbetsmiss och en maskinförare har fått en varning, säger Lennart Bergendahl, projektledare för Trafikverkets projekt bana väg Flemingsberg.

Han menar att den här typen av händelser normalt inte ska kunna hända. Nu står det ett ostabilt staket mellan perrongen och schaktområdet, men enligt Bergendahl finns det ingen anledning att förbättra säkerheten.

– Staketet som finns nu är inte till för att skydda för sådana här händelser, utan vi har påtalat att säkerhetsarbetet ska fungera bakom staketen, säger han.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Botkyrka Salem direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.