Stenkvist (SD): ”Delningar går för snabbt”

Robert Stenkvist (SD)
Robert Stenkvist (SD)
Robert Stenkvist (SD)
Robert Stenkvist (SD)
Riksdagsledamoten Robert Stenkvist (SD) delade sexistisk och fejkad valpropaganda på Facebook.
– Delningar går tyvärr för snabbt, säger han i en kommentar.

Riksdagsledamoten och Botkyrkas ledamot i kommunfullmäktige, Robert Stenkvist (SD) har lagt ut bilder på fejkad valpropaganda på Facebook, rapporterar Inte rasist, men..

Bilderna är fejkad valpropaganda för bland annat Socialdemokraterna, Centerpartiet och Feministiskt intiativ. Men bilderna ligger inte uppe länge på hans Facebooksida, han skriver: ”Lägger ut en i halvtimmen, sedan tar jag bort dem igen, så ingen tar en skärmdump.”

fejkadvalpropaganda

Två av de fejkade valpropaganda bilderna som publicerades på Facebook.

Robert Stenkvist kommenterar delningarna via sms.

– Det förefaller vara en raljerande och olämplig delning, men måste vara gjord för längesedan. Jag kommer inte ihåg delningen.

Men du verkade redan då förstå det olämpliga i bilderna eftersom du medvetet enbart hade ute dem en kort stund för att de inte skulle skärmdumpas.

Varför lägger man upp bilder som man inte kan stå för och ha kvar?

– Delningar går tyvärr för snabbt, borde aldrig lagt ut de, därför tog jag bort de också.

Affischen som ska föreställa Centerpartiets är riktad mot Fredrik Federly (C) som är homosexuell. Fredrik Federley har inte sett bilderna förrän Mitt i informerar honom.

– Hela uttrycket visar på vad det är för människor i det partiet, det kan man ju tänka på när man röstar på dem – det är sådant här man får. Detta är inte något ungdomsförbund utan en riksdagsman som tjänar 60 000 kronor i månaden.

Är detta något du kommer att gå vidare med?

– Jag sitter i Europaparlamentet och är viceordförande i Centerpartiet, det är under min värdighet att gå in i en diskussion med honom. Jag kan kommentera det till en tidning, men i övrigt kommer jag inte gå vidare. Detta är bara en grej i högen av allt jag tagit emot som offentlig person.

Botkyrkas kommunalråd Fredrik Olsson (Mp) är en av de som reagerat på den fejkade valpropagandan.

– Att den här typen av grov sexism, homofobi och syn på människor tar plats i politiken gör mig ledsen. Jag hoppas att även SD inser att de inte bör ha sådana företrädare. Särskilt anmärkningsvärt är att Stenkvist själv skriver att det bara skall ligga uppe en halvtimme och sedan tas ner, ett så medvetet försök att dölja sina verkliga åsikter från allmänheten.  

Läs fler nyheter:

Salarps kök tävlar om att bli Sveriges bästa