ANNONS

Dansskolan sätter upp Grinchen på Vällingby teater

Sthlm dance crews dansuppsättning av Grinchen spelas bara en gång, den 1 december.
Sthlm dance crews dansuppsättning av Grinchen spelas bara en gång, den 1 december.
En julföreställning för hela familjen. 100 danselever medverkar i Sthlm dance crews uppsättning av Grinchen på Vällingby teater.
ANNONS

Sthlm dance crew sätter den lördagen 1 december upp Grinchen på Vällingby teater.

– Det är en dansföreställning med inslag av teater som vi sätter upp med alla elever på dansskolan. Vi har skrivit eget manus och regisserat, säger Sofia Hernborg, som driver Sthlm dance crew.

Repetitionerna har pågått sedan augusti. Grinchen blir Sthlm dance crews första julföreställning.

– Tidigare har vi alltid satt upp en vårshow. Men vi tänkte att det kan vara kul att göra något som är kopplat till julen. Och det är roliga kostymer och bra musik som man kan använda i Grinchen, säger Sofia Hernborg.

Många dansare på scen

100 barn och ungdomar från dansskolan medverkar i föreställningen – ibland samtidigt på scen. Och de får sällskap av mer erfarna dansare.

– Det är det som är kul, från de som gör sin första show till några av världens bästa dansare. Det är en stor spridning, vilket är jätteroligt. De yngsta är fem år, för dem är det första gången de är med i en stor show och de är nog jättespända, säger Sofia.

”Grinchen – julen är stulen” skrevs av den amerikanske barnboksförfattaren Dr.Seuss 1957. Boken handlar om en lite by där julen betyder allt för alla utom en – Grinchen, som bestämmer sig för att klä ut sig till tomte och förstöra julen.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Västerort - Hässelby Vällingby Spånga direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.