Mikael Stigenberg stannar i fullmäktige som politisk vilde

Mikael Stigenberg, nu politisk vilde i Sollentuna KF
Mikael Stigenberg var ordförande och gruppledare för SD i Sollentuna. Nu har han uteslutits ur partiet och sitter i KF som politisk vilde.
Mikael Stigenberg SD Sollentuna.
Mikael Stigenberg var ordförande och gruppledare för SD i Sollentuna. Nu har han uteslutits ur partiet och sitter i KF som politisk vilde.
Mikael Stigenberg, tidigare ordförande och gruppledare för Sverigedemokraterna i Sollentuna, har uteslutits ur partiet men kommer att sitta kvar i kommunfullmäktige som partipolitiskt obunden.

– Det är väldigt nytt nu och jag måste känna efter, men jag kommer nog att behålla platsen, säger Mikael Stigenberg.

Det troliga är att Stigenberg sitter kvar som politisk vilde, det vill säga partipolitiskt obunden, men han utesluter inte att han ansluter sig till ett annat parti.

– Jag kan ju gå med i vilket parti jag vill, men vi får se. Jag måste landa i det här, säger han.

Vägrade lyda partitoppen

Mikael Stigenberg uteslöts nyligen ur SD sedan han gått emot partitoppen och vägrat göra sig av med Mikael Valtersson, politisk sekreterare för SD i Sollentuna, som tidigare fått lämna partiet på grund av kopplingar till högerextrema miljöer och mejlkonversationer med nazistreferenser.

Utöver en plats i kommunfullmäktige och i kommunstyrelsen i Sollentuna har Mikael Stigenberg flera andra politiska uppdrag, bland annat som ledamot i regionfullmäktige och regionstyrelsen. Som det ser ut just nu kommer han att behålla alla uppdragen.

I tisdags valde kommunföreningen i Sollentuna Bo Ehlin, SD-ledamot i fullmäktige, till ny gruppledare lokalt. Vem som blir ny SD-ordförande i Sollentuna bestäms först på nästa årsmöte i januari 2020.