Tidigare NHL-stjärna döms för misshandel av kvinna

Hockeyprofil döms.
Mannen har tidigare spelat i NHL och i Tre Kronor.
En man bosatt i Stockholmsområdet döms för misshandel mot en kvinna. Mannen, en före detta NHL-stjärna och Tre Kronor-profil, ska enligt domen ha lyft upp kvinnan och försökt kasta ut henne genom fönstret.

En man bosatt i Stockholmsområdet döms för misshandel, olaga hot och ofredande. Mannen, som är i 40-årsåldern, har tidigare spelat hockey på elitnivå i bland annat NHL och i Tre Kronor.

Målsäganden i målet är en närstående kvinna.

Försökte kasta ut henne genom fönstret

Det var under våren 2018 som mannen lyfte upp kvinnan och försökte kasta ut henne genom ett fönster. Kvinnan klarade sig dock med ett blåmärke på benet.

Han har också hotat kvinnan med innebörden att han skulle skada henne – han döms därför även för olaga hot.

Enligt domen i Nacka tingsrätt har mannen också handgripligen antastat kvinnan vilket innebär att han också döms för ofredande.

Rätten gick på kvinnans linje

Både mannen och kvinnan har lämnat detaljrika berättelser om vad som har skett, men i och med att kvinnan hört av sig till flera andra i närtid till brottet bedömer tingsrätten hennes berättelse som mer trovärdig.

Det finns även bilder på blåmärket och sms-meddelanden till kvinnans vänner där hon beskriver hur den före detta hockeyspelaren försökt kasta ut henne genom fönstret.

Mannen döms till 75 timmars samhällstjänst och han ska betala skadestånd om 14 500 kronor till kvinnan.