Stjärnbagare öppnar nytt på Nockeby torg

Håkan Johannson under bagar-vm i Paris 2014, där han blev utsedd till världens bästa.
Håkan Johannson under bagar-vm i Paris 2014, där han blev utsedd till världens bästa.
I höst öppnar mästerbagaren Håkan Johansson ett helt nytt bageri på Nockeby torg.
Tanken är att det ska bli ett bageri med både butiks- och kafédel.
– Jag gillar idén med att bli den lokala bagaren på torget, säger han.

I slutet av september öppnar bagarvärldsmästaren Håkan Johansson och vännen Fredrik Ekman, som tidigare varit delägare i brödbutikskedjan Gateau, ett helt nytt hantverksbageri på Nockeby torg.

Bageriet byggs i lokalerna där konditori Gasellen tidigare haft sin verksamhet, och kommer att heta Nockeby Bageri.

– Tanken är att vi ska ha en bageridel, en butiksdel och en kafédel med plats för ungefär 20 gäster. Och så kommer vi ha en stor, synlig stenugn så folk kan se vad som bakas, säger Håkan Johansson.

Någon tidigare relation till Nockeby eller Bromma har duon egentligen inte sedan tidigare. Utan etableringen av ett bageri på torget sker egentligen av en slump.

– Vi har pratat länge om att starta något eget, så vi började leta och snubblade över den här lokalen. Vi visste att vi ville öppna nära ett bostadsområde, och sen är det fantastiskt mysigt och fint runt torget, säger Håkan Johansson.

Vad kommer vara er ”grej” på bageriet?

– När jag vann vm-guld i Paris 2014 så var mina croissanter en stor del i det, så det kommer garanterat att finnas. Och så blir det bröd och bullar och annat gott med starkt fokus på råvarorna. Och så kommer vi försöka baka efter årstid. Det är restauranger bra på men bagerier kör ofta samma året runt.

Nysatsningen på Nockeby torg innebär att Håkan Johansson slutar som ansvarig bagare på Taverna Brillo inne i stan.

– Jag gillar idén med att bli den lokala bagaren på torget, och att man ska kunna köpa sina livsmedel och sitt bröd lokalt, säger han.

I dagsläget håller lokalerna på torget på att förvandlas till det nya bageriet. Om allt går enligt plan slår Nockeby bageri upp portarna den 28 september.