Stjärnjouren nattvandrar under festival

Nathalie Vukmanic är verksamhetssamordnare på Stjärnjouren som deltar under ungdomsfestivalen We Are Sthlm.
Nathalie Vukmanic är verksamhetssamordnare på Stjärnjouren som deltar under ungdomsfestivalen We Are Sthlm.
Stjärnjouren - Sundbybergs tjejjour kommer att delta under den kommande ungdomsfestivalen We Are Sthlm. Man kommer även att ha sin telefonjour extraöppen för den som vill prata med någon.

På tisdag nästa vecka drar ungdomsfestivalen We Are Sthlm igång inne i City. Förra årets festival blev omskriven då det framkommit att flera unga tjejer blivit sexuellt trakasserade av män i skydd av folkvimlet.

I år kommer Stjärnjouren – Sundbybergs tjejjour att delta och bland annat nattvandra, något man tidigare bara gjort lokalt i Sundbyberg.

– Vi kommer att gå runt på området och kolla läget och prata med ungdomar. Jag tror att vår närvaro kan ha en förebyggande effekt. Vi kommer också att åka med längs blå linjen mellan Sundbyberg och stan, säger verksamhetssamordnaren Nathalie Vukmanic.

Volontärerna är cirka fem stycken och är på plats tisdag, onsdag och torsdag mellan 20-24. Förutom att nattvandra har man extraöppet på telefonjouren samma tider.

– Dit kan man ringa om man känner sig otrygg, vill prata om något eller om man vill ha stöd.

Stjärnjouren kommer att jobba tillsammans med killfrågor.se, som drivs av Män för jämställdhet.

– Det är liknande vår tjejjoursverksamhet men riktar sig till killar. De jobbar mot machokultur och könsnormer, som kan bidra till att unga killar utsätter andra för våld och övergrepp, säger Nathalie Vukmanic.

Stjärnjouren nås på telefonnummer 08 – 628 76 10.