ANNONS

Stjärnkock ska koka sina ­såser i Vinsta

ANNONS

Kändiskocken Erik Lallerstedt och hans företag Svenska smakupplevelser planerar att starta Europas modernaste såsfabrik på Sorterargatan i ­Vinsta.

Erik Lallerstedt driver tre olika restauranger i Stockholm och gör recept till såser som sedan tillverkas på egen anläggning. I vår kommer företaget att flytta in i de nya lokalerna på 3 600 kvadratmeter. Kontraktet löper i tio år. På företaget är man nöjda med valet av adress.

– Fastigheten ligger i ett blivande a-läge rent industriellt vid förbifart Stockholm. Den nya fabriken kommer göra det möjligt för de expansionsplaner som vi har i Sverige men framförallt internationellt, säger Fredrik von Essen, vd för Svenska smakupplevelser, i ett pressmeddelande.

I fastigheten i Vinsta som är på 10 000 kvadratmeter finns nu ett par hyresgäster, men det saknas fortfarande hyresgäster till de återstående lokalerna.

För två år sedan köptes fastigheten av I och U fastig­heter AB i samband med att STC-tryckerierna som hade hela fastigheten flyttade ut.

I och med att såsfabriken flyttar in kommer ­arbetet med att fylla resten av lokalerna att ­intensifieras.

– Nu sker en stor förändring av fastigheten som möjliggörs genom avtalet med Svenska smakupplevelser, säger Claes Jernbeck som är vd för I och U fastigheter.

Såsfabriken planerar flytta in i maj 2012.

Fastigheten ligger i ett blivande a-läge vid förbifart Stockholm.Fredrik von Essen vd för Svenska smakupplevelser

ANNONS