Stjärnkockar öppnar restaurang på galoppbanan

Systrarna Ulrika och Carina Brydling ska driva restaurangen tillsammans med Ulrikas make Jörgen Calmsund.
Systrarna Ulrika och Carina Brydling ska driva restaurangen tillsammans med Ulrikas make Jörgen Calmsund.
Bro Park öppnar i juni och 10 000 väntas komma på invigningen.

Nu står det klart att systrarna och eko-kockarna Ulrika och Carina Brydling ska driva restaurangen vid galoppbanan.

– Man behöver inte gilla hästar för att komma och äta hos oss, säger Ulrika Brydling.

Systrarna har tidigare arbetat med restauranger som Uppsala Konsert och Kongress, Bygruppen och Villa Anna i Uppsala. Under två år drev de ekorestaurangen Brydlings på Åhléns.

Ulrika Brydling, 43, var medlem i svenska kocklandslaget mellan 2005 och 2008 och för två år sedan tävlade hon i TV4:s Kockarnas kamp mot bland annat Melker Andersson och Johan ­Jureskog.

Även systern Carina Brydling har tävlat i svenska kocklandslaget. Nyligen flyttade hon tillbaka till hemorten Bålsta.

– Eftersom vi är uppvuxna i trakterna känner vi till dem och tycker mycket om dem. Dessutom är det spännande att få jobba i så vackra omgivningar som de kring galoppbanan. Ingen av oss är särskilt sugna på att driva en restaurang inne i stan, säger Ulrika Brydling.

De senaste tio åren har systrarna drivit Restaurang Marmite i Åre med Ulrikas make Jörgen Calmsund. Precis som då planerar trion att servera säsongsbetonad mat på Bro Park.

– Allt vi använder grundar sig i ett hållbarhetstänk. Vi har bara en planet och vi vill fortsätta servera bra mat även i framtiden. Vi skulle aldrig använda en produkt som bidragit till att skövla regnskogen, säger Ulrika Brydling.

Systrarna har börjat kontakta lokala bönder för att köpa in närproducerad mat till invigningen. Redan nu har de en lokal biodlare på kroken.

– Det känns otroligt roligt att få samarbeta med lokala producenter. Jag är säker på att det finns mycket att hämta i det här området.

Restaurangen, som öppnar i samband med invigningen 19 juni, ska ha runt 300 platser på tre våningsplan, varav ett ska fungera som lunchrestaurang. Under våren och sommaren öppnar en eller flera uteserveringar.

– Tanken är att alla som är matintresserade ska komma till restaurangen. Omgivningarna är väldigt vackra, med Önsta gård, äppelträdgård och gamla stall. Man behöver inte gilla hästar för att komma och äta hos oss.

10 000 beräknas komma vid invigningen, hur nervösa är ni?

– Vi är vana vid stora event och många gäster, men vi är också medvetna om att allt kan hända. Det ska bli spännande att se hur många som kommer och hur vi fungerar i en helt nybyggd restaurang. Det är ett helt blankt kort.