ANNONS

Stjärnkrögare tar Barcelona till stan

Två stjärnkrögare från Barcelona öppnar om en vecka en katalansk restaurang i Flippin’ burgers gamla lokaler på Kungsholms strand.
ANNONS

– Sedan ett år tillbaka har jag letat efter en lokal för att kunna öppna det ställe som jag saknat här i Stockholm, ett sådant ställe som jag går till i Barcelona, säger Pablo Pérez.

Tillsammans med kollegan Oriol Ivern, slår han om en vecka upp portarna till katalanska krogen Matkonsulatet, i Flippin’ burgers gamla lokaler på Kungsholms strand.

Här ska drygt 30 gäster kunna sitta vid bord och två enklare barer och få en dos av Barca. Det katalanska köket kommer främst att synas på tallrikar och i glas, med allt från direktimporterade viner till oliver och olivolja.

– Det kommer inte finnas några tjurar eller flamencodansare här direkt.

I Barcelona arbetade Pablo på Oriol Iverns restaurang Hisop, en modern och experimentell restaurang med en stjärna i Michelinguiden.

– Där kan du få kantarellglass med vit choklad vid låga bord eller äta en niorätters avsmakningsmeny. Matkonsulatet blir något helt annat. Här ska vara en avslappnad atmosfär dit man ska kunna komma och äta två tapas och dricka ett glas cava eller sitta en hel kväll och fira något.

På helgerna ska man även kunna komma hit för Vermut.

– Det är den katalanska varianten av brunch, då man dricker en kaffe, kanske ett glas vermut och äter något litet.

ANNONS

Sjukhusmat ska bli mer lockande

Stockholm Nu ska maten på sjukhusen i länet bli godare. Med hjälp av en tävling ska köken höja sig till nya gastronomiska nivåer. Det tror i alla fall landstingsrådet Anna Starbrink (FP).

– Det handlar inte bara om maten och om näringsvärde, utan framför allt om att maten ska vara god och locka till att äta. Det är viktigt inte minst för äldre som riskerar undernäring, säger hon.

Alla anställda i vården kan komma in med nomineringar. Det första priset ska delas ut i april 2014.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Kungsholmen direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.