NHL-stjärnor till Lidingö på lördag

william_nylander_leafs
William Nylander spelar för Toronto Maple Leafs i Kanada.
Det blir skridskodisco, hoppborg och proffsturnering i ishallen på lördag när Lidingö Vikings arrangerar en familjedag för att stötta utsatta barn.

Inte mindre än 21 NHL-proffs, både nuvarande och tidigare och andra proffsidrottare kommer till Childhoodhallen på lördag för att delta i en hel dag för att stötta organisationen Childhood Foundation som jobbar med utsatta barn.

Det blir en fullmatad familjedag med aktiviteter som passar små och stora.

Räddningsstjänsten kommer på besök, det finns en hoppborg på plats och skottramp där man kan slipa på sitt skott.

Turnering med stjärnorna

Möjlighet att få en autograf av sina ishockeyhjältar finns också. Bland NHL-stjärnorna märks  Jesper Bratt, Danjela Rundqvist och Alexander och William Nylander. Före detta Tre kronor målvakten Tommy Salo är på plats för att coacha den miniturnering som de ska bjuda publiken för.

Dagen rundas av under festliga former för de små – med skridskodisco. För vuxna hålls senare en galamiddag som kräver en speciell anmälan.

Företaget Nordic Capital sponsrar evenemanget. Dagens intäkter går till större delen till verksamheten inom Childhood foundation. En mindre det går till Lidingö Vikings fond för barn och ungdomar som inte har råd att spela hockey