ANNONS

Nu kan stan få fler bastuflottar

Snart kan Stockholm få fler bastuflottar.
Snart kan Stockholm få fler bastuflottar.
Goda nyheter för Stockholms bastuälskare – snart kan staden få fler bastuflottar.
– Vi vill att Stockholm ska vara en rolig och levande stad. Då är bastuflottar ett väldigt trevligt inslag i stadsmiljön, säger kultur- och stadsmiljöborgarrådet Jonas Naddebo (C).
ANNONS

Centerparitet drev frågan om fler bastuflottar runt om i Stockholm när de var i opposition. Nu sitter de i majoritet och i 2019 års budget verkar det som att de får sin vilja igenom.

– Vi vill att Stockholm ska vara en rolig och levande stad. Då är bastuflottar ett väldigt trevligt inslag i stadsmiljön som gör att man kan basta och bada hela året runt – och så aktiverar vi våra strandbad på ytterligare ett sätt, säger kultur- och stadsmiljöborgarrådet Jonas Naddebo (C).

Han menar att intresset är stort bland stockholmarna och tar upp bastuföreningen vid Årstaviken i Tantolunden som exempel.

– Den föreningen har haft medlemsstopp sedan januari i år. Det har varit en stor succé.

”Inga stora summor”

Jonas Naddebo säger att det har kommit in flera medborgarförslag med önskningar om liknande upplägg och enligt honom rör det sig inte om någon stor ekonomisk kostnad för att faktiskt förverkliga förslagen.

– Vi vill koppla samman platserna där man redan har strandbad och gör vattenprovtagning, och då blir det en väldigt liten initial kostnad. Kan man också ha en förening som driver och sköter det så är det inga stora summor vi pratar om – men väldigt stora värden för stadsmiljön.

Jonas Naddebo (C) är själv lite av en bastuentusiast.

Bastuentusiast

Nu återstår det för Stockholms stad att se över vid vilken av alla badplatser som behovet av nya bastuflottar är som störst.

ANNONS

Strandbad – det verkar det också bli mer av.

– Vi har undersökt vattenkvaliteten på fyra nya platser. Dels ska vi fortsätta utveckla våra nuvarande badplatser men i och med att staden växer ska också fler få möjlighet till strandbad.

Är du själv en bastuentusiast? 

– Ja, nog är jag det. Jag har inte varit i Tanto men däremot bastar jag gärna efter träningen.