ANNONS

Stockholm ska bli hårdare övervakat – fler kameror sätts upp

Övervakning. Kamera.
Under de närmsta åren kommer flera hundra nya övervakningskameror att sättas upp, enligt P4 Stockholm.
Antalet övervakningskameror i Stockholms län kommer att öka under de kommande åren – och det stort.
Flera hundra kameror ska sättas upp.
ANNONS

På flera håll i Stockholm övervakas människor av polisens övervakningskameror i dag – Tensta, Rinkeby och Hjulsta är bara några exempel.

Under det närmsta halvåret kommer drygt 50 kameror att sättas upp runt om i länet och under de kommande åren siktar Stockholmspolisen på att öka antalet med flera hundra kameror, skriver P4 Stockholm.

– Kamerorna sätts upp i särskilt utsatta områden och på andra folktäta platser som kan vara potentiella terrormål, säger Stefan Singman, chef på sektionen för kamerabevakning på polisen till kanalen.

Övervakning till stor hjälp

Satsningen med kamerabevakning startade redan för två år sedan i samband med att kameror sattes upp i Järvaområdet. Övervakningen har enligt polisen slått väl ut och bara i Tensta och Rinkeby har kamerorna har hjälpt dem i totalt 377 brottsutredningar.

Polisen sätter upp övervakningskameror på Hjulsta torg

Nästa steg

Just nu pågår ett arbete för att skapa en ny kameraövervakningscentral som ska samordna och skapa överblick över kamerornas insamlade material.

– Kamerorna är ett hjälpsamt verktyg för polisen, både när man tittar genom kamerorna i realtid och i utredningsarbetet, säger Stefan Singman.

ANNONS