Stockholm Science School byggs ut

Nod-huset i Kista.
Nod-huset i Kista.
Den populära gymnasieutbildningen Stockholm Science & Innovation School (SSIS) i Kista ska byggas ut och utökas med 180 elevplatser.
Om tre år kan skolan ta emot 360 elever.

Stockholms stad ska bygga ut Stockholms Science & Innovation School i Kista med ytterligare 180 elevplatser. Beslut om utbyggnaden ska tas i utbildningsnämnden nu i februari.

– Vi börjar med att ta emot två parallellklasser i årskurs ett till hösten. Om tre år har vi parallellklasser i samtliga årskurser och plats för 360 elever, säger Patrick Vestberg, rektor för skolan.

Inför höstterminsstarten kommer skolan även att erbjuda en ny inriktning i teknikvetenskap.

SSIS är en kommunal gymnasieutbildning som drivs i samverkan med globala företag som verkar i ITklustret, till exempel Microsoft, Intel, Ericsson samt KTH och Stockholms universitet med fokus på vetenskap, entreprenörskap och innovation. Skolan huserar i NOD-huset på Borgarfjordsgatan i Kista.

Utbildningens huvudsyfte är att förbereda eleverna för vidarestudier på tekniska utbildningar på universitet och högskola och lockar elever från hela länet.

Rektor Patrick Vestberg tycker det är otroligt roligt att Stockholms stad satsar på att bygga ut skolan.

– Det sätter Kista och hela Järva på kartan. Det visar att elever inte bara väljer gymnasium i innerstan, utan har man ett koncept som är tillräckligt bra så är man beredd att åka hit. En tredjedel av våra elever kommer från Järvaområdet, men vi har även elever från Bålsta och Gnesta till exempel, säger han.