ANNONS

Stockholm kovänder – slopad trängselskatt inte intressant

Kristoffer Tamsons (M) och Daniel Helldén (MP) om slopad trängselskatt under coronatider
Kristoffer Tamsons (M) i regionen och Daniel Helldén i staden är inte längre intresserade av att slopa trängselskatten under coronatider.
"Pausa trängselskatten", krävde Stockholms stad och Region Stockholm.
Men när regeringen nu öppnar för samtal är staden och regionen inte längre intresserade, skriver Dagens Nyheter.
ANNONS

I april krävde trafikborgarrådet Daniel Hellden (M) att trängselskatten skulle slopas så länge Folkhälsomyndigheten uppmanar stockholmarna att undvika kollektivtrafiken. Helldén backades upp av trafikregionrådet Kristoffer Tamsons (M).

– Gesten vore värdefull. Nu bör vi underlätta för de som kan ta bilen, sa Tamsons till Mitt i då.

Staden kovänder

Men när regeringen nu öppnar upp för att till slut pausa trängselskatten visar det sig att Stockholms stad och regionen inte längre är intresserad, skriver Dagens Nyheter.

– Jag konstaterar att det nu ges tydliga signaler från Stockholmsregionen om att man inte längre tycker att det är aktuellt att ta bort trängselavgifterna. Därför finns det ingen anledning att ha ett möte, säger infrastrukturminister Tomas Eneroth (S) till DN.

Smittspridningen börjar avta

Tidigare i veckan bjöd Tomas Eneroth (S) in politiker från Stockholm, Göteborg och Västra Götalandsregionen till ett digitalt möte som skulle ha ägt rum i dag, fredag. Men Stockholm tackade nej till inbjudan.

I ett brev skriver Region Stockholms finansregionråd Irene Svenonius (M), Stockholms stads finansborgarråd Anna König Jerlmyr (M), trafikborgarrådet Daniel Helldén (MP) och fem ytterligare moderata kommunstyrelseordföranden i Nacka, Österåker, Solna, Järfälla och Vallentuna att de inte längre ser något behov av ett möte trängselskatten.

Anledningen uppges vara att smittspridningen nu börjar avta och att Stockholmspolitikerna uppfattat statsministerns linje i frågan som ett definitivt nej, skriver DN.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.