ANNONS

Roslagstulls återbruk kan öppna till andra advent

Det finns hopp – snart kan berget öppna.
Det finns hopp – snart kan berget öppna.
Den är efterlängtad men öppnandet har skjutits upp flera gånger. Nu tycks det dock vara dags. Om allt går som det ska kan Roslagstulls återbruk öppna före jul.
ANNONS

Höstens rapportering om den nya anläggningen i Vanadisberget, som blir mindre än den återvinningsanläggning som låg där tidigare, har blivit smått komisk.

För det har varit många besked om att den snart ska öppna – men sedan har något ändå hakat upp sig och öppnandet har skjutits på framtiden.

Nu tycks det äntligen vara dags, efter alla förseningar. Allt som återstår är att få en enorm brandgardin på plats, annars är anläggningen besiktigad och godkänd.

– Natten mellan måndag och tisdag gör vi en sista kritisk del, en brandgardin, säger Peter Nyström på Stockholm vatten.

Men den pratade vi ju om redan för sex veckor sedan?

– Ja, vi hade en tid för montering, men det gick inte som det skulle. Vi fick upp den men den ska också sys ihop och då blir det undertryck i berget. Det började fladdra. Så vi måste stänga av hela berget för att kunna göra det. När det inte lyckades hade vår specialist inga lediga tider förrän på måndag.

Så om allt går bra kan det öppna till andra advent?

– Vi vill inte gå ut med några datum förrän vi sett att brandgardinen är ihopsydd. När det är klart kan vi bestämma ett datum för att öppna. Jag tror att det kan bli så. Entreprenören ska in med sina delar. Vi har inte spikat något datum än, det gör vi först när vi sett att det blivit klart.

Enligt Peter Nyström har man som en kompensation för förseningen satt ut en mobil mini-återvinningscentral vid KTH, som står öppen den första advent.

ANNONS

– Och om vi inte kan öppna Roslagstulls återbruk till andra advent får vi ha den vid KTH öppen helgen därpå också.

Har många hört av sig?

– Ja, den är verkligen efterlängtad. Kundtjänst får ett par samtal om dagen och nu kan vi glädjande säga att det börjat närma sig.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Vasastan direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.