Stockholmare tog storslam i Melodifestivalen

David Lindgren gick direkt till final.
David Lindgren gick direkt till final.
David Lindgren och Wiktoria var de två bidrag som gick vidare direkt till final.
David Lindgren och Wiktoria var de två bidrag som gick vidare direkt till final.
Isa Tengbland var kritikernas favorit, och kom vidare till andra chansen.
Isa Tengbland var kritikernas favorit, och kom vidare till andra chansen.
Molly Pettersson Hammar har siktet inställt på stjärnorna.
Molly Pettersson Hammar har siktet inställt på stjärnorna.
Värmdöbon David Lindgren till final och Brommabon Isa Tengblad och Molly Pettersson Hammar från Älvsjö till andra chansen.

Det var helt klart stockholmarna som sjöng bäst i Melodifestivalens andra deltävling.

– Jag är fortfarande överlycklig, säger Molly Pettersson Hammar.

I Melodifestivalens andra deltävling i Malmö stod det klart att det var stockholmarna som regerade.

Direkt till final gick veteranen och Värmdöbon David Lindgren med sin låt ”We are your tomorrow”, tillsammans med debutanten Wiktoria från Brämhult.

– För mig var det jätte, jätte, jätteskönt att gå vidare, att få ett fortsatt liv i det här, säger han till Nöjesbladet direkt efter vinsten.

En som varhyllad bland kritikerna redan innan tävlingen var Brommabördiga Isa Tengblad. Hennes ballad ”I will wait” tog henne hela vägen till andra chansen. Till Nöjesbladet säger hon sig vara nöjd med sin plats, även om hon känner sig besviken.

– Det är klart att man vill gå direkt till final, man vill ju alltid gå hela vägen. Det var tuff konkurrens, jag tror att det var det, säger hon till Nöjesbladet.

Tillsammans med Isa var det Älvsjöbon Molly Pettersson Hammar som knep den andra platsen till andra chansen med låten ”Hunger”.

Det är en glad men utmattad Molly Petterson Hammar Mitt i når på telefon dagen efter tävlingen. Hon beskriver det som att hon befinner sig i en Mello-bubbla tillsammans med de andra deltagarna.

– Det känns helt fantastiskt. Jag är fortfarande överlycklig, säger hon.

Det är andra året i rad som hon tävlar. I förra årets tävling slogs hon ut, något som många misstänkte bland annat kan ha berott på att SVT:S röstningsapp inte fungerade som den skulle vid tävlingen.

Men nu känner Molly att hon har fått sin revansch.

– Det känns definitivt som en revansch. Det är klart att det hade varit kul att gå vidare. Men jag är så jäkla glad att det blev andra chansen. Då har folk mer tid att lyssna in sig på min låt, säger hon.

Inför andra chansen hoppas Molly att hon ska kunna ge ännu mer och hon har redan pratat med sitt skivbolag om att ”höja numret ytterligare”.

– Jag har siktet inställt på stjärnorna, det måste man ha i en sådan här tävling. Även om det inte vore hela världen om jag inte vann. Men det vore fantastiskt roligt, säger Molly Pettersson Hammar.