Stockholmarna tycker Täby Centrum är bäst

Täby Centrum har många år på nacken men att ständigt förnya är ett vinnande koncept.
Täby Centrum har många år på nacken men att ständigt förnya är ett vinnande koncept.
Täby Centrum vinner i Evimetrix undersökning om Stockholmarnas Favoritcentrum 2016
Täby Centrum vinner i Evimetrix undersökning om Stockholmarnas Favoritcentrum 2016.
Täby Centrum har åter igen vunnit första pris som Stockholmarnas favoritköpcentrum. I företaget Evimetrixs årliga undersökning har en kundpanel på 1800 personer sagt sitt om 50 av länets köpcentrum, handelsplatser och gallerior. 

Täby Centrum har flera år tidigare belönats i undersökningen ”Stockholmarnas favoritcentrum”  för att det har ett starkt och varierat butiksutbud och är mest trivsamt av alla, men nådde inte ända fram förra året. I år återtar dock Täby Centrum förstaplatsen.

Vinnande konceptet

– Vi har öppnat ett tiotal butiker som kompletterar utbudet. Det är väl det som kunderna har lagt märket till, att utbudet har förbättrats, säger Lars-Åke Tollemark, Managing Director Nordic på Unibail-Rodamco, som driver Täby Centrum.

Lars-Åke Tollemark framhåller också att det är viktigt att profilera Täby Centrum gentemot företagets andra centrum, Mall of Scandinavia och Nacka Forum, för att nå olika kundgrupper istället för att kannibalisera på samma målgrupp.

– Kampen om Stockholmarnas gunst och första platsen som Stockholmarnas favoritcentrum har i år varit mycket hård och jämn. Förra året vann Mall of Scandinavia ganska klart, men Täby Centrum har  många lojala och väldigt nöjda kunder. Just graden av riktigt nöjda och trogna kunde har givit Täby centrum årets vinst,  förklarar Alf Brydolf-Berg, vd på Evimetrix som ligger bakom kundundersökningen i ett pressmeddelande.

City-galleria vann besöksligan

Mall of Scandinavia kom i år på en hedrande andra platsen, endast en poäng efter ettan Täby Centrum. Varuhuset NK i city kammade hem tredjeplatsen. Åhléns city vann besöksligan.

– Det jag är mest glad över är att vi tar storslam med våra tre centrum och att de här är kunderna som säger sitt. säger Lars-Åke Tollemark och syftar på att Nacka Forum belönas med tredje pris i kategorin i bästa kommun/regioncentrum.

Fotnot: Kolla i bildspelet ovan för att se hela listan med vinnare i olika kategorier samt totalt.