ANNONS

De är Stockholms främsta entreprenörer

 Saeid Esmaeilzadeh och Ashkan Pouya, Stockholms främsta entreprenörer.
Saeid Esmaeilzadeh och Ashkan Pouya, Stockholms främsta entreprenörer.
Magnus Olsson från Pamaco Totalservice AB.
Magnus Olsson från Pamaco Totalservice AB.
Kistaföretagaren Magnus Olsson blev "Årets manliga stjärnskott" när Stockholms främsta entreprenörer utnämndes igår.
Saeid Esmaeilzadeh från Husby blev hela Stockholmsregionens främsta entreprenör tillsammans med kompanjonen Ashkan Pouya.
ANNONS

Ashkan Pouya och Saeid Esmaeilzadeh, grundare till Sdiptech AB, utnämndes under tisdagskvällen till hela Stockholmsregionens främsta entreprenörer i EY:s entreprenörsutmärkelse EY Entrepreneur Of The Year. Under kvällen utnämndes dessutom Magnus Olsson från Pamaco Totalservice AB till ”Årets manliga stjärnskott”.

Saeid Esmaeilzadeh växte upp i Husby. Mitt i har tidigare berättat om hans resa från Husby till miljardimperium vid Stureplan.

Saeid Esmaeilzadehs och Ashkan Pouyas gemensamma företagshistoria började med ett misslyckat experiment när Saeid av en slump framställde världens hårdaste glas. Saeid och Ashkan tog patent på materialet och startade därefter sitt första teknikbolag. Sedan dess har den dynamiska duon byggt en företagsgrupp som består av ett flertal företag, med ett totalvärde på över 5 miljarder kronor. Ett av dessa är Sdiptech som erbjuder tjänster och produkter för att bygga ut och renovera snabbväxande urbana regioner, bland annat mätning av elkvalitet och installation och underhåll av hissar.

– Precis som tidigare år har vi haft ett ruggigt starkt finalfält. Det är mycket roligt att se vilken spets och bredd som Stockholmsregionen levererar. Årets vinnare är nytänkande, otämjbara och målinriktade. Med en orubblig tro och en vilja av stål har de byggt upp framgångsrika bolag och det ska de hyllas för, säger Tommy Jacobson, juryordförande i ett pressmeddelande.

 Juryns motivering löd: 

Med kunskap, mod & snabbhet har kvällens vinnare visat prov på ett sant entreprenörskap. Förmågan att se möjligheter där andra tvekar är ett tydligt kännetecken som skapat ett framgångsrikt företagande! Resan har bara börjat.

Fler vinnare under kvällen
Under galakvällen i Nacka delades även tre kategoripriser ut. Magnus Olsson från Kistaföretaget Pamaco Totalservice AB, som säljer biltvättar,  blev ”Årets manliga stjärnskott”. 

ANNONS

Jyruns motivering:

”Med ett tydligt nytänkande kring affärsmodell och miljötänkande har han lyckats omvandla en traditionell verksamhet till ett snabbt växande och lönsamt företag. Hans företag är idag marknadsledande. Utan överdrift kan konstateras att han gjort rent hus med konventionella bilder av sin bransch.”

Vinnarna i Stockholmsregionen kommer nu att möta vinnarna i de övriga fem regionfinalerna när Sverigefinalen i Stockholms stadshus går av stapeln den 25 januari. Den nationella huvudprisvinnaren får sedan representera Sverige i världsfinalen i Monte Carlo i juni, där entreprenörer från fler än 60 länder gör upp om titeln som världens främsta entreprenör.

– Ashkan Pouya och Saeid Esmaeilzadeh kom till Sverige som flyktingar från Iran när de bara var 8 respektive 10 år gamla. Deras medvetna fokus på studier och att ”allt är möjligt” är ett föredöme för såväl svenskfödda som invandrade svenskar, säger Carlos Esterling, ansvarig för EY Entrepreneur Of The Year.

ANNONS