ANNONS

Här öppnar Stockholms största padelhall – redan i höst

Ultimate Padel ska öppna i Sevanfastigheten i Väsby, i oktober 2020.
Felix Johansson och Emil Sigvardsson framför Sevanfastigheten – den blivande padelhallen på totalt över 6 000 kvadratmeter.
Planerna på att bygga om Sevanfastigheten norr om Smedbyvägen till rakethall sprack snöpligt i början av 2017.
Men nu har de fått ny fart – och den här gången blir de verklighet.
Redan i oktober ska Ultimate Padel slå upp portarna till 18 padelbanor och över 6 000 kvadratmeter.
ANNONS

– Det är ont om padelbanor norr om stan och i hela Stockholm över huvud taget är det nästan alltid fullbokat överallt, säger Emil Sigvardsson som ligger bakom projektet tillsammans med Felix Johansson.

De är fulla av iver och optimism när Lokaltidningen Mitt i träffar dem i projektkontoret i fastighetens sydöstra hörn.

Ultimate Padel ska öppna i Sevanfastigheten i Väsby, i oktober 2020.

Emil Sigvardsson och Felix Johansson på kontoret i Sevanfastigheten på Johanneslundsvägen 7. Foto: Tomas Stark.

Bygglov i förra veckan

Själva padelhallen är igenbommad. Där pågår förberedelser för ombyggnaden för fullt sedan bygglovet blev beviljat i förra veckan.

Emil och Felix lärde känna varandra när de pluggade ihop på IHM Business School. Efter utbildningen var de på väg att starta en e-handel för padel, men tänkte om när de insåg att Stockholm behöver fler banor, inte minst i norr.

– I februari började vi leta lokaler och vi hittade den här ganska snabbt. Sedan blev det snabba puckar, säger Felix.

Tidigare projekt sprack

Lokaltidningen Mitt i har tidigare berättat om att Väsby Racketklubb och Väsby Badmintonklubb redan för fyra år sedan presenterade ett förslag om att bygga om Sevanfastigheten till en rackethall, men projektet föll i februari 2017 då kommunen sa nej trots att klubbarna hade hittat privata finansiärer som var redo att investera.

Kommunen säger nej till ny rackethall

ANNONS

– Vi hittade den artikeln på nätet när vi letade lokal, säger Felix.

Störst i Stockholm

Och den här gången blir alltså planerna verklighet. Lokalen har stått tom sedan slutet av 2019 då Sevans livsmedelslager flyttade ut, och i maj skrev Ultimate Padel på ett hyreskontrakt och sökte bygglov.

– Vi hyr hela fastigheten, 6 250 kvadratmeter. Själva hallen blir 5 500 kvadratmeter, den till ytan största padelhallen i hela Stockholm, säger Emil.

Ultimate Padel ska öppna i Sevanfastigheten i Väsby, i oktober 2020.

Fågelperspektiv på själva hallen, med totalt 18 banor. Illustration: Ultimate Padel.

Ska starta förening

Planerna är storslagna med 18 banor, varav fyra är lite smalare som passar för singelspel eller barn som börjar spela. Och barn och unga är en viktig del av killarnas satsning.

– Padel i dag handlar mycket om privatkunder och strötider. Vi kommer att starta en förening, Ultimate Padel Academy, och få in barn och ungdomar som kan träna och sedan spela matcher i egna turneringar, säger Felix.

Vill ändra bilden av padel

Utöver själva hallen finns ytor för kontor, teorilektioner och konferenser. Och väl tilltagna omklädningsrum – lika stora för damer som för herrar, betonar Emil och Felix.

Ultimate Padel ska öppna i Sevanfastigheten i Väsby, i oktober 2020.

Fräscha lokaler och lika stora omklädningsrum för damer som för herrar är en del av killarnas satsning. Illustration: Ultimate Padel.

Bilden är väl annars att padel spelas främst av män, ofta i medelåldern?

– Ja, den brukar kallas mellanchefernas sport, sådan är bilden. Men den bilden ska vi ändra på, säger Felix.

– Och den håller redan på att ändras. Det är massor av tjejer som spelar nu. Jag tror att det passar, padel är en väldigt social sport, säger Emil.

Ultimate Padel ska öppna i Sevanfastigheten i Väsby, i oktober 2020.

Ultimate Padel ska försöka locka såväl män och kvinnor som barn och ungdomar. Illustration: Ultimate Padel.

Fri takhöjd på elva meter

När de kollade upp vad folk var missnöjda med på befintliga padelhallar visade det sig vara huvudsakligen tre saker: Omklädningsrummen, takhöjden och ljudnivån.

På Ultimate Padel blir det stora, fräscha omklädningsrum ”med spakänsla” och de har satsat på bra bullerisolering i hallen, förklarar Felix.

– Och takhöjden blir också bra. Man brukar rekommendera att den ska vara sex till åtta meter. Vi kommer att ha fri takhöjd på elva meter, förklarar Emil.

Ultimate Padel ska öppna i Sevanfastigheten i Väsby, i oktober 2020.

Intill hallen ska det finnas väl tilltagna ytor för umgänge. ”Vi kommer att ha öppet 06–23.30 och alltid ha någon på plats. Det ska kunna bli en samlingsplats där unga kan komma och spela och hänga”, säger Felix Johansson. Illustration: Ultimate Padel.

Utomhusbanor nästa sommar

Bakom hallen byggs 80 parkeringsplatser, som ska vara gratis, och det finns även plats för sex utomhusbanor som ska anläggas nästa sommar.

Ultimate Padel ska öppna i Sevanfastigheten i Väsby, i oktober 2020.

Felix Johansson och Emil Sigvardsson ska starta en förening, något som finns i Skåne men ännu inte i Stockholm. ”Här är många som spelar gamla tennisspelare. I Spanien och Argentina börjar de spela när de är mycket yngre. Vi startar en förening där barn kan börja och ha padel som första sport. Och kanske försöker vi får till ett samarbete med någon akademi i Spanien”, säger Felix. Foto: Thomas Stark.

– Om det går så bra som vi hoppas och tror så kommer vi att öppna fler hallar i Sverige och kanske även utomlands, säger Emil.

– Vi ska bana väg för padel i Sverige, Norden och världen. Det är vår vision, säger Felix.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Upplands Väsby direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.