ANNONS

Stockholmsbyggnader lyser i orange för FN-kampanj

orangetheworld
Den 25:e november 2015 lyste fem kända byggnader i Sverige upp i orange för att uppmärksamma den Internationella dagen för avskaffandet av våld mot kvinnor. I dag är det återigen dags.
I dag lyser flera ikoniska byggnader som Globen, Hötorgsskraporna och vattentornet i Tyresö i orange. Syftet är att uppmärksamma FN:s internationella dag för avskaffande av våld mot kvinnor som infaller den 25 november.
ANNONS

FN-kampanjen UNiTE to End Violence Against Women initierades av FN:s generalsekreterare Ban Ki-moon 2008. Syftet är att öka medvetenheten hos allmänhet och politiker för att förebygga och få ett slut på alla former av våld mot kvinnor och flickor.

Färgen orange används världen över som en symbol för att uppmärksamma kampen och inspirera till dialog kring problemet under Orange day, den 25 varje månad.

Fakta

Våld mot kvinnor och flickor – ett utbrett folkhälsoproblem

35 procent av världens kvinnor har upplevt fysiskt och/eller sexuellt våld.

I vissa länder har uppemot 70 procent av kvinnorna utsatts för fysiskt och/eller sexuellt våld.

Våldshandlingarna mot kvinnor och flickor är inte begränsade till ett specifikt politiskt eller ekonomiskt system, utan förekommer i samtliga samhällen världen över.

Källa: unwomen.se

I samband med den internationella dagen för avskaffandet av våld mot kvinnor, idag den 25 november, startar även FN-kampanjens 16 dagar långa manifestation (16 Days of Activism) som avslutas den 10 december.

Och som en del i kampanjen lyses ikoniska byggnader upp i orange.

I Stockholm kan du under hela dagen se Hötorggsskraporna och vattentornet i Tyresö lysa i orange och någon gång under dagen kommer ett orange ljus även lägga sig över Globen.

Tidigare år har bland annat Empire State Building, Sfinxen och Pyramiderna i Egypten deltagit. I år kommer dessa byggnader med största sannolikhet åter lysa i orange tillsammans med fler byggnader runt om i Sverige.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Söderort – Bandhagen Årsta Högdalen direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.