ANNONS

Stockholmshem: ”Behövs inga större åtgärder”

Trots många klagomål om kalla lägenheter ser Stockholmshem inget behov av större åtgärder.
Trots många klagomål om kalla lägenheter ser Stockholmshem inget behov av större åtgärder.
Hyresgäster på Russinvägen 6 och 8 i Hökarängen fryser i sina lägenheter och kräver att isoleringen i ytterväggarna förbättras. Men Stockholmshem ser inget behov av det.
– Vi har i dagsläget inget som indikerar att det behövs större åtgärder, skriver kommunikationschef Åsa Stenmark i ett mejl.
ANNONS

Hyresgäster på Russinvägen 6 och 8 i Hökarängen har tröttnat på att frysa i sina lägenheter och kräver nu att hyresvärden, kommunala Stockholmshem, tar tag i problemet.

Åsa Stenmark är kommunikationschef på Stockholmshem. Hon svarar i ett mejl till Mitt i att de alltid gör utredningar och utför åtgärder vid behov när hyresgäster felanmäler något till dem.

– Från de 51 lägenheterna på Russinvägen 6 och 8 har vi under det senaste halvåret fått åtta felanmälningar som handlar om värmerelaterade frågor, till exempel behov av att lufta element, som vi utrett, skriver hon.

”Vi utreder alltid när våra boende hör av sig”

Hon berättar även att det i ett par lägenheter på Russinvägen 6 och 8 finns åtgärder beställda, bland annat tätning runt balkongdörr.

– Om åtgärderna inte är tillräckliga så kommer vi att arbeta vidare. I en lägenhet gjordes det under förra vintern en större utredning av oss och miljöförvaltningen efter att hyresgästen anmält problem med kyla. Utredningen visade inte att det fanns behov av åtgärd, skriver Åsa Stenmark.

Hyresgästerna upplever situationen som allvarlig. Hur upplever ni den?

– Vi tar alla felanmälningar på allvar och utreder alltid när våra boende hör av sig. Det har vi gjort även i det här fallet. Om man upplever problem eller brister i sin lägenhet ska man alltid felanmäla detta till oss.

”Det finns inget behov av det”

Men enligt Roger Hasselgren, boende på Russinvägen 8 och ordförande i den lokala hyresgästföreningen, sopar Stockholmshem problemet under mattan. Han menar att det krävs större åtgärder.

– Den dagen Stockholmshem ringer och säger att vi ska tilläggsisolera fasaden, då är vi nöjda, säger han.

ANNONS

Stockholmshem har dock inga planer på att förbättra isoleringen i ytterväggarna.

– Det finns inget beslut om detta då vi inte sett behov av det, skriver Åsa Stenmark.

Ser ni behov av att utföra andra större åtgärder?

– Vi har i dagsläget inget som indikerar att det behövs större åtgärder på grund av värmerelaterade felanmälningar på de här adresserna.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.