Stockholmsmässan kan flytta till Kista

I dag finns Kistamässan i området.
I dag finns Kistamässan i området.
Kista Science City kan bli nya platsen för Stockholmsmässan, som nu huserar i Älvsjö.
– Stockholmsmässan kan bli ytterligare en viktig pusselbit i utvecklingen av Kista Science City, säger Johan Ödmark, CEO på Electrum Foundation i ett uttalande.

Stockholmsmässans styrelse har beslutat att utreda en eventuell omlokalisering från Älvsjö till Kista Science City. Om ett år ska utredningen vara klart. En eventuell flytt kan ske tidigast om några år.

Johan Ödmark, CEO på Electrum Foundation, välkomnar planerna. I ett uttalande på Kista Science Citys hemsida skriver han att en flytt av Stockholmsmässan kan betyda mycket för Kista Science City som plats och för den fortsatta utvecklingen av ett dynamiskt och innovativt ekosystem.

Han skriver att det finns mycket mark i Kista som skulle passa bra för en stor mässa utan att det skulle konkurrera med befintliga verksamheter.

– Detta kan därmed bli ytterligare en viktig pusselbit i utvecklingen. Kista Science City är redan i dag en världsledande vetenskaplig miljö, men det behövs fler och mer varierande verksamheter för att stadsdelen ska bli än mer attraktiv, säger han i uttalandet.

Sedan tidigare finns Kistamässan i området.

– Vi har identifierat Kista som en nyckelplats sedan 2008 och tycker det är ett fantastiskt spännande område. Vi känner till att Stockholmsmässan håller på med en utredning, och det är klart att vi ser den som en potentiell konkurrent, men vi avvaktar och ser vad som händer och kommer att fortsätta utveckla vår verksamhet och har planer på att expandera i framtiden, säger Lena Stark, operativ chef för Kistamässan.