ANNONS

Stockholmsmässan byggs om till fältsjukhus

Stockholmsmässan i Älvsjö.
Den stängda Stockholmsmässan i Älvsjö blir fältsjukhus.
Region Stockholm och Försvarsmakten bygger upp ett komplett externt sjukhus inklusive intensivvårdplatser på Stockholmsmässan i Älvsjö. Arbetet börjar redan i dag söndag.
ANNONS

Beslutet togs på söndagsförmiddagen. Anledningen är att se till att Stockholm har tillräckligt med intensivvårdsplatser om behovet skulle öka kraftigt.

– Även om vi för närvarande har lediga intensivvårdsplatser vet vi att läget kan förändras snabbt. Vi vill hela tiden ligga steget före i vår planering. Vi fortsätter att hoppas på det bästa och planera för det värsta, säger Region Stockholms hälso- och sjukvårdsdirektör Björn Eriksson i ett pressmeddelande.

Vårdbehovet förväntas öka

Enligt regionen förväntas behovet av intensivvård på grund av coronaviruset covid-19 bli stort de närmaste veckorna. Stockholmsmässan har stoppat alla sina övriga evenemang på grund av smittorisken.

– Det är av största vikt, för huvudstadsregionen och hela landet att vi stärker vår förmåga att möta coronapandemin för att minska risken för mänskligt lidande, säger Andreas Hatzigeorgiou, vd på Stockholms Handelskammare och vice ordförande för Stockholmsmässan i ett pressmeddelande.

– Vi har verkat för regionens välmående under 120 år i såväl bättre som svårare tider och det tänker vi fortsätta göra, fortsätter han.

23 vårdas på intensiven

Enligt Region Stockholms senaste statistik får just nu 23 coronasmittade personer intensivvård i Stockholms län och det finns i nuläget gott om lediga platser på intensiven.

Totalt är 661 personer smittade av covid-19-virus i Stockholms län.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Nacka direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.