ANNONS

Stockholmsplatser pekas ut som mål för terrordåd

Mall of Scandinavia i Solna och T-centralen i Stockholm.
Mall of Scandinavia i Solna och T-centralen i Stockholm.
Sex personer åtalades på torsdagen för terrorbrott. I åtalet nämns flera platser i Stockholm som misstänks ha varit mål i planerna för terrordåd.
ANNONS

Tre av de misstänkta männen åtalas för att ha skaffat kemikalier och utrustning för att skada och döda människor.

Ville skada och döda – sex åtalas för terrorbrott

Alla sex åtalas för att ha överfört pengar från Sverige till utländska mottagare som sedan använts till Islamiska statens verksamhet.

Välbefolkade platser

En av de misstänkta har enligt åtalet lagt ut bilder på Instagram före och efter inköpen av kemikalier som tyder på intresse för vissa specifika platser.

Det är platser i Stockholmsområdet där det generellt vistas mycket folk – Stockholms central, t-centralen i Stockholm, Mall of Scandinavia i Solna och Sveavägen/Kungsgatan.

Enligt mannens försvarsadvokat har han lagt ut bilderna för att dela med vänner och det ska inte ha handlat om mål för terrorattentat, skriver SVT Nyheter Stockholm.

Gasmask och bajonetter

Bland utrustningen som påträffades fanns bland annat en stridssele, gasmask, hölster, två bajonetter, stridshandskar i olika storlekar, knäskydd och kommunikationsapparater.

Fem av männen har suttit häktade sedan i våras. Den sista april slog polisen till mot en lägenhet i Akalla och en fastighet i jämtländska Strömsund.

ANNONS

 

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Kista direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.