ANNONS

Vittne till Stocksundsmordet: ”Hörde skotten, det var obehagligt”

Dödsskjutning. Stocksund. Polis.
Skjutningen ägde rum vid Ica i Stocksund.
Under måndagskvällen sköts en man i 50-årsåldern till döds i Stocksund. Flera grannar hörde skotten och känner obehag.
ANNONS

Det var klockan 20:22 som fick polisen in larm om vad som lät som smällare i Stocksund i Danderyd. Det visade sig vara en skottlossning och en man i 50-årsåldern avled senare under kvällen av skadorna.

Grannar i området hörde skottlossningen.

– Jag var hemma och var inomhus men hörde att det var skott. Det var obehagligt. Det finns ett fartgupp i närheten och när bilar med släp kör över den i för hög hastighet smäller det också till men det här var annorlunda, säger en person boende i Stocksund till Mitt i.

Fem till sju skott

Personer i områden kring Stocksunds torg kopplade till grannsamverkan fick först ett akut nödlarm i appen Safeland om att någon behövde hjälp.

– Men då var det ingen som trodde att någon var skjuten. Flera grannar var ute och ville hjälpa till, säger en granne som vill vara anonym.

Av de som hörde skotten säger att det var flera stycken. Det skriver flera personer på Facebookgrupper kopplade till Danderyd och som en person som Mitt i har pratat med kan bekräfta.

– Jag hörde fem till sju skott, först några snabba och sedan ett par till.

ANNONS

Under måndagskvällen spärrade polisen av området i Stocksund och pratade med grannar i området för att ta reda på vad som hänt. I området hade polisen helikopter, hundar och flera polisbilar men ingen kunde gripas för skjutningen.

Polisen hittade också hylsor inte långt från där den skottskadade mannen hittades.