ANNONS

Många stödklippte sig hos hotade frisörerna i Jordbro

Stöd till frisör i Jordbro centrum
Det var gott om folk som ville "stödklippa" sig. Frisörerna Wahid och Masih vid dörren.
Trots hot och skadegörelse höll den brottsutsatta frisersalongen i Jordbro centrum öppet på lördagen, och många Jordbrobor kom dit för att klippa sig och – framförallt – visa sitt stöd.
– Det känns bra, säger Masih, en av de utsatta frisörerna.
ANNONS

Mitt i har i flera artiklar berättat om hur frisersalongen utsatts för hot och vandalism men ändå fortsätter att kämpa på. Nyligen dömdes två personer för utpressningsförsök och hot mot salongen, sedan de krävt betalt för att ge ”skydd från problem”. Även efter det har hot förekommit från kriminella personer.

Så sent som i onsdags krossades samtliga fönster till salongen av en maskerad man, en händelse som fastnade på övervakningsbilder.

Stort stöd

Efter att ha hållit stängt i några dagar öppnade frisörerna Masih och Wahid sin salong igen under några timmar på lördagsförmiddagen. Och det var ingen tvekan om att de har allmänhetens sympati.

– När vi kom hit stod kanske 20 personer och väntade på att bli klippta, men kanske mest för att visa sitt stöd. Det känns bra, säger Masih.

Poliser på plats

För öka tryggheten fanns flera poliser på plats i Jordbro centrum under de två timmar som salongen höll öppet.

– Vi hann inte klippa alla, men kanske hälften. Kunderna sa att de är glada över det vi gjort, och att vi vågat anmäla. Det var skönt att höra, säger Wahid.

Även lokalpolitiker från Vänsterpartiet, Socialdemokraterna och Rättvisepartiet Socialisterna, de senare var aktiva i att dra igång manifestationen, var i centrum för att visa stöd.