Stöket fick många att nattvandra

Ett hundratal vuxna nattvandrade förra helgen runt om i kommunen.

Skogås-Trångsunds FF som aldrig nattvandrat tidigare hakade på med 60 personer.

Efter oroligheterna runt om i Stockholm, men även på nära håll – restaurangen Mirabelle i Skogås som eldhärjades för två veckor sedan – har både fler vuxna och unga engagerat sig i nattvandringen.

Skogås-Trångsunds FF är en av föreningarna som tog initiativet att hjälpa till.

– Jag tycker att det är viktigt att vi i föreningen ska föregå med gott exempel och visa att vi bryr oss, säger vice ordförande Metin Gürbüz.

Även de som inte var medlemmar slöt upp. 50 till 60 personer vandrade till tre på natten.

Linda Lindblom på kommunen samordnar just nu de utökade nattvandringarna, något som föreningarna står för annars.

De som rör sig ute nattetid är personal från socialtjänsten, fältsekreterare från kommunens mobila team, Föräldraföreningen Nattvandrarna, Huddinge IF, Skogås-Trångsunds FF och fritidsledare från fritidsgården Ungzon i Flemingsberg.

Dock är det inte bestämt hur länge Linda Lindblom ska vara spindeln i nätet.

– Nattvandringen behöver inte vara organiserad, bara det är fler vuxna ute, säger hon.

Två personer från Huddinge IF var med och nattvandrade. Jonas Wikman, projektledare i klubben, hoppas på att medlemmarna som är föräldrar ska börja nattvandra framöver.

Föreningen bestämde sig också för att med snabba ryck dra i gång Football Friday, gratisträning i hallarna i Flemingsberg och Vårby, som annars är förlagd till vintertid.

Ett 80-tal ungdomar dök upp på den första träningen. Football Friday ska pågå varje fredag fram till fredagen efter skolavslutningen.

Föräldraföreningen Nattvandrarna i Skogås har troligtvis fått tillökning.

– Det var fem-sex nya nattvandrare som kom och vi hoppas på fler föräldrar som vill ut och vandra. Vi behöver förstärkning, säger Kerstin Yttermo, ungdomschef på Huddinge kommun.

Nattvandringen behöver inte vara organiserad, bara det är fler ute.Linda Lindblom