ANNONS

600 personer avvisades från Summerburst

En våldtäkt, ett 20-tal narkotikabrott, en misshandel och 600 avvisningar. Det är polisens summering av Summerburst på Gärdet i helgen.
ANNONS

Polisen rapporterar om många ingripanden under musikfestivalen på Gärdet i helgen. Förutom en rad polisanmälningar, bland annat en om våldtäkt och många narkotikabrott, avvisades dessutom 600 personer från festivalen av poliser och ordningsvakter. Dessa 600 var främst fulla personer och männniskor som störde ordningen.

Men trots de många avvisningarna och anmälningarna är polisen nöjda.

– Arrangörens säkerhetsorganisation har bedrivit ett gott arbete och aktivt jobbat med att upprätthålla ordningsläget på området. Antalet avvisanden och omhändertaganden ligger inom ramen för vad som är brukligt vid sådana här evenemang och visar på aktiva ordningsvakter och värdar, säger polisinsatschefen Per Edquist.

Enligt polisen ska ingen person vara gripen eller misstänkt för våldtäkten på fredagen.

Här är polisens preliminära sammanfattning av musikfestivalen som lockade tiotusentals besökare:

*Drygt 600 personer avvisades från festivalområdet under de två dagarna av ordningsvakter och polis. Detta på grund av att märkbart påverkade personer inte får komma in/vistas på festivalområdet eller inne i serveringsområden på området. Även personer som störde ordningen avvisades från området.

*Cirka 85 personer frihetsberövades av ordningsvakter eller polis. Framför allt med stöd av lagen om berusning, LOB, eller polislagen 13§ (till exempel störande av ordning) men ett antal gripna hanterades också.

*Ett 20-tal personer rapporterades för narkotikabrott under de båda dagarna.

*Som vid andra tillfällen där trängsel förekommer skedde ett flertal stölder eller förluster av mobiltelefoner och plånböcker

ANNONS

*Tre anmälningar om misshandel mellan besökare hanterades av polis. Ett antal personer greps i samband med dessa

*En våldtäkt anmäldes under fredagen.

*Ett hot mot en vakt vid en trafikavspärrning skedde och utreddes av polis på plats.