ANNONS

Par döms för våg av stölder i t-banan – utvisas

Paret döms för fem fickstölder i tunnelbanan.
Paret döms för fem fickstölder i tunnelbanan.
En man och en kvinna döms i tingsrätten till fängelse för fem fickstölder i tunnelbanan – men frias för ytterligare fyra eftersom bevisningen anses för svag.
Paret utvisas nu från Sverige.
ANNONS

Paret i 30-årsåldern åtalades för nio fall av grov stöld under 2018 – alla i innerstan och alla i tunnelbanan. I alla fall utom ett har mobiltelefoner försvunnit från de målsägande.

Mannen och kvinnan döms nu för fem stölder men frias för de fyra andra eftersom bevisningen inte räcker till i de fallen enligt tingsrätten. Främst för att det inte med all säkerhet går att säga exakt när telefonerna försvann från de drabbade.

Fängelse och utvisning

Påföljden blir 18 månaders fängelse för båda. Paret är inte svenska medborgare och utvisas också från Sverige under fem år eftersom brottsligheten anses vara systematisk.

Så sent som i januari 2018 dömdes både mannen och kvinnan till ett halvårs fängelse av tingsrätten för grov stöld – efter en fickstöld vid Medborgarplatsens tunnelbana. Även då yrkade åklagaren på utvisning, men tingsrätten nöjde sig då med fängelse för paret som enligt den domen ska vara gifta med varandra.

Både mannen och kvinna förnekade samtliga stölder i det aktuella åtalet.