ANNONS

Våg av stölder drabbar idrottslag på Söder

stölder
Bajens damer blev bestulna på Kanalplan. DM-finalisterna i innebandy drabbades i Eriksdal.
Handbollsspelare i Bolton blev av med jackor och mobiler under en träning i Skanstullshallen i måndags. Samma sak hände Hammarbys fotbollsdamer på Kanalplan dagen därpå. Och mitt under onsdagskvällens DM-final i innebandy i Eriksdalshallen bröt sig tjuvar in i omklädningsrummet.
ANNONS

Hammarbys Catrine Dahlström gick ut på twitter på onsdagen och berättade att flera av spelarna i laget hade blivit av med värdesaker under en träning på Kanalplan dagen före.

”Igår gick någon/några in i vårt omk.rum under träningen och snodde x-antal mobiler, plånböcker och jackor. Är det någon som känner någon som vet något om det här så får den gärna höra av sig”, skrev hon.

Inbrott mitt under pågående DM-final

Snart fick hon svar av flera andra drabbade.

En pappa till en handbollsspelare i IK Bolton berättade att hans son och flera lagkamrater hade blivit bestulna på jackor och mobiler i Skanstullshallen på måndagskvällen.

Och senare på kvällen kom ytterligare ett vittnesmål, medan herrarnas DM-final i innebandy mellan Älvsjö AIK och FBI Tullinge spelades i Eriksdalshallen. Mitt under pågående match hade tjuvar krossat en ruta till ett omklädningsrum och stulit värdesaker.

 

ANNONS

Polisen är informerade

Catrine Dahlström berättar att några spelare i Hammarby såg ungefär fem killar utanför omklädningsrummet på Kanalplan på onsdagskvällen, någon timme innan DM-finalen i Eriksdalshallen startade. De frågade vad killarna gjorde där och då sa de att de väntade på en tjej. Men det fanns inga kvar och då började killarna springa därifrån.

Twitterkontot @YB_Sodermalm kommenterade stöldvågen på onsdagskvällen så här: ”Detta är inte bra. Jag tar upp det på morgonmötet i morgon.” Tills vidare är @YB_Sodermalm råd att inte lämna något värdeföremål i något omklädningsrum, ”så jobbar vi vidare mot förövarna”.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Södermalm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.